Afternoon tea på beställning

Njut av klassiskt, brittiskt Afternoon tea (eftermiddagste) på Kungsgården Långvind – när du själv vill. Om ni är minst sex personer, dukar vi upp en härlig buffé året om från september till maj. Boka här!
afternoon-tea-aug-2016Från höstsuccé till året om
Tidigare års succé med Afternoon tea fyra lördagar i augusti–september, har vi vidgat till hela året. Det räcker att ni är sex personer, som vill ha afternoon te på beställning.

Vi serverar klassiskt brittiskt eftermiddagste under kulna höstdagar, som alternativ till julbord, som annorlunda vinteraktivitet, som ett sätt att möta våren eller som en särskild sommarupplevelse i början eller slutet av sommaren. Vi erbjuder inte Afternnon tea under juni–augusti.

Du avnjuter Afternoon tea i Salen, med en sprakande brasa som värmer och ger atmosfär om det är höst-, vinter- eller vårkyla. Du kan också inta Afternoon tea i Biblioteket, i sällskap med Encyclopædia Britannica, National Geographic Magazine, diverse tidskrifter och fyrtiotalet flerbandsencyklopedier, Norrlands största samling, även här med en härlig brasa i spisen.

På matborden ligger tänkvärda tecitat. På bord bredvid finns böcker om te.

Vi tänder levande ljus i gjutjärnsföremål från Långvinds bruk.

Lyxig temåltid
På segelfartygens tid trafikerade brittiska fartyg Enånger för att hämta bland annat gruvstöttor (props) och virke i Enångers uthamn Borka. Vi kan se framför oss hur sjöbefälen dukade upp afternoon tea, när de ankrade i Borka efter en lång seglats.

På Kungsgården Långvind för vi traditionen vidare – med lyx och flärd.

Vi dukar upp en lyxig temåltid mellan lunch och middag i den tradition som tagit världen med storm. Vi erbjuder temåltider på en eller flera timmar, från stor buffé till buffé med ”extra allt”. Det finns tre olika alternativ att välja mellan.

Du avnjuter Afternoon tea med en introduktion av värden till tevärlden.

Afternoon tea med eller utan tillägg
Vi dukar upp olika sorters te, scones med massor av tillbehör, läckra smörgåsar med klassiska engelska pålägg, kakor och godsaker i mängd, mousserande vin och cider samt annat som hör till en lyxig temåltid.

Kungsgården Långvind serverar Afternoon tea i form av buffé. Välj mellan:
• Afternoon Tea De Luxe
Afternoon Tea Exclusive
Afternoon Tea Standard 

Boka Afternoon tea
För att avnjuta Afternoon tea på beställning behöver ni vara sex personer och boka i förväg under september–maj.

Börja eller avsluta gärna Afternoon tea med en bruksvandring i Långvind, med Jörgen Bengtson som kunnig och engagerad ciceron.

Läs gärna på Tripadvisor vad andra tycker om Afternoon tea och restaurangen Kungsgården Långvind Mat & dryck.

Vi säljer också våra två favoritteer, Earl Grey blue star från Aftek i Arbrå och English breakfast som är egenimporterad av Mats Wigardt. Vi har även läckra pepparkakor från Lindhs bageri och lokal honung till försäljning! Läs mer under Te och tillbehör till salu!

Afternoon tea är inte bara lekamlig spis, utan också andlig. Därför har vi samlat kunskap om te på tiotalet sidor, från torra tefakta och tehistoria i Sverige till tecitat och testatistik.

Boka Afternoon Tea via
e-post: info@langvind.com
mobilsms: 070-660 55 60
telefon: 0650-822 33

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Uppdaterad 9 juli 2023