Välj bland exklusiva teer

Afternoon tea på Kungsgården Långvind är framför allt en te- och sconesfest. Vi serverar enbart äkta te från tebusken, camellia sinensis. På Kungsgården Långvinds Afternoon tea finns mycket att välja mellan, från klassiska svarta teer och smaksatta svarta teer till oolongte och gröna teer.

Välj bland exklusiva teer
Välj ur vårt exklusiva sortiment av teer från en av Sveriges främsta teexperter, Vernon Mauris och hans son Gihan Mauris, som gjort The Tea Centre of Stockholm till ett eldorado för teälskare. Vi erbjuder tio olika teer, som fångar teer med i högsta grad olika terroir:

English breakfast: ett klassiskt ceylonte BOP, en blandning av fyra svarta teer från Sri Lanka med stark och mustig smak.

Darjeeling: friskt, ljust svart te från Darjeeling med fyllig, aromatiskt söt smak.

Assam: fylligt svart från Assam med maltig eftersmak.

Earl Grey Special: svart kinesiskt te med bergamott från Sicilien, andra citrusfrukter och jasminblommor.

Earl Grey blodapelsin: svart te med blodapelsinextrakt, apelsinskal och röda blommor.

Spice blend/Chai masala: kryddigt svart kinesiskt te med indiska kryddor som kardemumma, kanel och kryddnejlika.

Lapsang souchong: storbladigt, svart kinesisk te med kraftig röksmak.

Oolong: halvjäst kinesiskt oolong-te Se Chung med ren och frisk smak, viss sötma i eftersmaken, mjuka örtiga toner men inte lika parfymerat blommig som många andra ljusa oolongteer.

• Japanskt grönt te: grönt japanskt sencha-te KKH2 från Shizuokaprovinsen. Sencha är det överlägset vanligaste teet i Japan.

Kinesiskt grönt te: grönt kinesiskt long jing-te grad 1 med något mer sötma, mindre bitterhet och friskare smak än ”vanligt” grönt te.

Självservering eller bordsservering
Två teer, English breakfast och Earl Grey special, står uppdukade för självservering.

Övriga teer serveras efter beställning vid bordet.

Den som vill pröva på två eller tre teer är välkommen att göra det genom att pröva de två självserveringsteerna och ett beställningste.

Kungsgården Långvinds huste, Earl Grey special, finns också till försäljning, för den som vill ta med sig ett paket hem, liksom tekannor och de lokala tillbehören pepparkakor och honung.

Sidan uppdaterad 15 oktober 2016