Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Paket

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind erbjuder härliga upplevelsepaket året om!

Cykelpaket

Hälsingland är ett härligt cykellandskap, med massor av bra cykelvägar, trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök och inte minst loppmarknader, auktioner, konst- och mathantverkare i mängd.

Kungsgården Långvind samarbetar med Sweden by bike för att erbjuda attraktiva cykelpaket. Vi erbjuder flera cykelpaket med utgångspunkt från Kungsgården, från två till sju dagaar.

Läs mer om Cykelpaket!

Fiskepaket

Kungsgården Långvind och fiskeguide Jonny Johansson med företaget Knosas Trolling erbjuder fiskepaket i olika delar av Hälsingland.

Vi erbjuder fiske av havsvandrande lax i Östersjön – när det går på – och annat havsfiske. Vi drar på fisketur på gädda i Dellensjöarna och Forsasjöarna och annan fisk i sjöarna Ysen, Mjusen och Hälsen.

Vi erbjuder fiskepaket både med och utan övernattning på Kungsgården Långvind. Det behövs fyra personer för att genomföra en fisketur, men det går att vara färre och då betala mer.

Det går också bra att ta en tur på havet och besöka en eller två fiskelägen inom ramen för ett skärgårdspaket. Det behövs sex personer för att genomföra ett skärgårdspaket, men det går att vara färre och då betala mer.

Läs mer om Fiskepaketet!

Helgpaket

Njut av vildmarken och stillheten i Långvind, av Långvinds ströms lugna flöde och spännande resa mot havet, av järnbrukets och skogsbrukets lämningar från en svunnen tid, av havets rogivande vågor och sjöarnas fisk, av kajakfärd, skärgård och havsbad på sommaren, av cykelutflykter och vandringar vår-sommar-höst, av långfärdsskridskor, snöskovandring, sparkstöttingturer och badtunna på vintern.

Delar av året erbjuder vi specialpaket: sportlovspaket under fyra vinterveckor, påsklovspaket under någon av påskveckorna, höstlovspaket under veckan före och efter allhelgonahelgen, konstrundepaket när det är konstrundor, marknadspaket i anslutning till Hälsinglands många marknader,

Unna dig själv en helg på Kungsgården Långvind på Hälsingekusten/Jungfrukusten i en genuin järnbruksmiljö från svunnen svensk stormaktstid.

Läs mer om Helgpaketet!

Pilgrimsvandringspaket

Pilgrimsvandring gavlebohamn

Vandra längs en av de klassiska pilgrimslederna till Nidaros, dagens Trondheim, på medeltiden det stora pilgrimsmålet vid sidan av Rom, Jerusalem och Santiago de Compostela. Vi vandrar längs Stråsjöleden, som ingår i Sankt Olavslederna, vilka alla bär till Nidaros.

Stråsjöleden börjar på Korsholmen, sydöst om Långvindsbruk. Leden börjar vid den fantastiska naturhamnen (bilden), där vandrarna steg i land på medeltiden.

Vi erbjuder pilgrimsvandringspaket på upp till fyra dagar, enskilt eller i grupp med erfaren vandringsledare, med Kungsgården Långvind som bas. I paketet ingår logi, frukost, lunchpaket, middag, vandringsstav, pilgrimspass och annat som hör till en pilgrimsvandring.

Läs mer om Pilgrimsvandringspaketet!

Vandringspaket

Pilgrimsvandring hollandare fotoKungsgården Långvind erbjuder vandringspaket med Kungsgården Långvind som bas för två till fyra dagars vandring i Långvind med omnejd. Vandringarna varierar i längd och svårighet, från 14 till 25 kilometer och från tydliga vägar/stigar till obanad terräng.

De enskilda vandringsdagarna har det gemensamt att de börjar och slutar på Kungsgården Långvind, innefattar frukost med guldkant och en lunchmatsäck.

Läs mer om Vandringspaketet!

 

Vinterpaket
Vinter_Skogsbilväg_LitenKom till Kungsgården Långvind under någon vintervecka. Stanna två till sju dagar.

Kungsgården lockar med vinterpaket. Det kan innebära allt från mys framför brasan på Kungsgården med spel och pussel, snöskovandring och sparkturer i Långvind till Järvzoo och utförsåkning i Järvsö, Mulle Meck och karamellfabrik i Hudik eller stridsflygsimulator och äventyrsbad i Söderhamn.

Vi har också ett tillval på 2,5 timmar med häst och släde/vagn genom snöklätt vinterlandskap i Ljusnans älvdal och samkväm i timrad vallstugan med kuskar som musicerar och berättar om livet förr och nu. Vid brasan serveras fika med ortens ostar, lammkorv, levainbröd, marmelad, bärpaj och ekologiskt kokkaffe.

Läs mer om Vinterpaketet!

 

 

Svamppaket
Långvind med omnejd är fina svampmarker.

Kungsgården Långvind erbjuder svamphelger med svampkonsulent Alf Pallin, som utbildar svampkonsulter på högskolenivå. Vi plockar matsvamp i Långvindsbruk, väster om Lindefallet, i Boda naturreservat, i reservatet Bleckbergens urskog, i Skvallerbäckens naturreservats eller annat bra svampställe. I övrigt studerar vi svamp, lär oss känna igen förväxlingssvamp och lär oss om svampens betydelse för natur och ekologi.

Läs mer om Svamppaketet!

Sidan uppdaterad 5 februari 2017


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv