Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Paket

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind erbjuder härliga upplevelsepaket året om!

Bröllopspaket
Kapell_triangel_4 (536x800)Långvind är perfekta platsen för ett romantiskt bröllop: kyrkbröllop i brukskapellet, borgerlig vigsel i klensmedjan eller vigsel i någon av Långvinds många naturrum

Kungsgården Långvind hjälper till att förmedla kontakter för vigsellokal – kapellet, smedjan eller naturrum – restauratör och andra som kan göra vigseln och festen till ett minne för livet.

Vi ordnar boende på Kungsgården Långvind och andra ställen.

Vi har svit till bröllopsparet på Kungsgården Lågvind.

Vi serverar frukost för upp till femtiotalet gäster, det vill säga även för gäster som inte bor på Kungsgården Långvind.

Läs mer om Bröllop i Långvind och Bröllopsnatt på Kungsgården!

Cykelpaket

Hälsingland är ett härligt cykellandskap, med massor av bra cykelvägar, trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök och inte minst loppmarknader, auktioner, konst- och mathantverkare i mängd.

Kungsgården Långvind samarbetar med Sweden by bike för att erbjuda attraktiva cykelpaket. Vi erbjuder också egna cykelpaket med dagturer från Kungsgården Långvind och två längre turer med övernattning även på andra ställen, Cykelpaket Hälsingekusten och Cykelpaket Hälsingegårdar.

Läs mer om Cykelpaket!

Fiskepaket

Kungsgården Långvind erbjuder, tillsammans med erfarna fiskeguider, fiskepaket i olika delar av Hälsingland.

Vi erbjuder havsfiske i Östersjön, insjöfiske i de stora sjöarna Forsasjöarna och Dellen, åfiske i Delångersån samt fiske i mindre sjöar. Fiskar som brukar nappa är gös, gädda, abborre och regnbåge.

Vi erbjuder fiskepaket med hotellrum av hög kvalitet och trerättersmiddag på Kungsgården Långvind. Det går även att boka fiskepaket utan övernattning.

Det går bra att boka fiskepaket för en till fyra fiskare. Priset för själva fisketuren är den samma oberoende av antal personer.

Läs mer om Fiskepaketet!

Helgpaket

Njut av vildmarken och stillheten i Långvind, av Långvinds ströms lugna flöde och spännande resa mot havet, av järnbrukets och skogsbrukets lämningar från en svunnen tid, av havets rogivande vågor och sjöarnas fisk, av kajakfärd, skärgård och havsbad på sommaren, av cykelutflykter och vandringar vår-sommar-höst, av långfärdsskridskor, snöskovandring och sparkstöttingturer på vintern.

Unna dig själv en helg på Kungsgården Långvind på Hälsingekusten/Jungfrukusten i en genuin järnbruksmiljö från svunnen svensk stormaktstid.

Läs mer om Helgpaketet!

Höstlovspaket
Dra till Hälsingekusten och Kungsgården Långvind under höstlovet! Kungsgården erbjuder höstlovspaket under veckan före och efter allhelgonahelgen. Stanna två till sju dagar.

Vi erbjuder höstlovspaket så långt bort från forna tiders potatislov man kan komma. Det kan innebära allt från mys framför brasan på Kungsgården, bruksvandring och cykelturer i Långvind till gokart, Forsadalens järnväg, Mulle Meck, karamellfabrik och bad i Hudik eller flygmuseum, gokartbana och äventyrsbad i Söderhamn.

Höstlovspaketet har samma innehåll och pris som helgpaketet. Om man vill ha fler än två dagar, erbjuder vi rabatt på tillkommande dagar.

Läs mer om Höstlovspaketet!

Konstrundepaket

KonstHälsingland är konstrundornas förlovade landskap. Varje år är det fyra olika konstrundor i Hälsingland. Konstrundorna täcker fem av landskapets sex kommuner.

Över 100 konstnärer ställer ut sina verk. Konstrundorna växer år för år, både i antal konstnärer och antal besökare. Konstrundorna är gratis för besökarna.

Under konstrundorna öppnar konstnärer sina ateljéer, säljer alster och bjuder in till konstdialog.

Konstrundorna är Kristi himmelsfärdshelgen i Hudiksvall och Nordanstig, helgen före midsommar i Bollnäsförsta helgen i augusti i Ovanåker och allhelgonahelgen i Söderhamn. Det finns också konstrundor i närbelägna TierpVästra Gästrikland och Ånge.

Konstrundepaketet har samma innehåll och pris som helgpaketet. Om man vill ha fler än två dagar, erbjuder vi rabatt på tillkommande dagar.

Läs mer om Konstrundepaketet!

Lopp-, antik-, auktions- och marknadspaket

Hälsingland är loppmarknadernas, auktionernas, antikmarknadernas-antikhandlarnas, knallemarknadernasskördemarknadernas och julmarknadernas landskap. Här kan alla fynda. Priserna är lägre än i storstäderna, prutmånen god. Kungsgården Långvind är en bra bas för skattjakt i Hälsingland

Loppis-, antik-, auktions- och marknadspaketet har samma innehåll och pris som helgpaketet. Om man vill ha fler än två dagar, erbjuder vi rabatt på tillkommande dagar.

Läs mer om Loppis-, antik-, auktions- och marknadspaketet!

Pilgrimsvandringspaket

Pilgrimsvandring gavlebohamn

Vandra längs en av de klassiska pilgrimslederna till Nidaros, dagens Trondheim, på medeltiden det stora pilgrimsmålet vid sidan av Rom, Jerusalem och Santiago de Compostela. Vi vandrar längs Stråsjöleden, som ingår i Sankt Olavslederna, vilka alla bär till Nidaros.

Stråsjöleden börjar på Korsholmen, sydöst om Långvindsbruk. Leden börjar vid den fantastiska naturhamnen (bilden), där vandrarna steg i land på medeltiden.

Vi erbjuder pilgrimsvandringspaket på upp till fyra dagar, enskilt eller i grupp med erfaren vandringsledare, med Kungsgården Långvind som bas. I paketet ingår logi, frukost, lunchpaket, middag, vandringsstav, pilgrimspass och annat som hör till en pilgrimsvandring.

Läs mer om Pilgrimsvandringspaketet!

Påsklovspaket

2012-10-07 17.32.50, Salen (800x600)Ta in på Kungsgården Långvind under någon av de två påsklovsveckorna. Stanna två till sju dagar.

Kungsgården lockar med ”annorlunda påsklov”. Det kan innebära allt från mys framför brasan på Kungsgården med spel och pussel, snöskovandring och sparkturer i Långvind till Järvzoo och utförsåkning i Järvsö, Mulle Meck och karamellfabrik i Hudik eller stridsflygsimulator och äventyrsbad i Söderhamn.

Påsklovspaketet har samma innehåll och pris som helgpaketet. Om man vill ha fler än två dagar, erbjuder vi rabatt på tillkommande dagar.

Läs mer om Påsklovspaketet!

Vandringspaket

Pilgrimsvandring hollandare fotoKungsgården Långvind erbjuder vandringspaket med Kungsgården Långvind som bas för två till fyra dagars vandring i Långvind med omnejd. Vandringarna varierar i längd och svårighet, från 14 till 25 kilometer och från tydliga vägar/stigar till obanad terräng.

De enskilda vandringsdagarna har det gemensamt att de börjar och slutar på Kungsgården Långvind, innefattar frukost med guldkant och en lunchmatsäck.

Kungsgården Långvind har restaurang med fullständiga rättigheter för boendegäster, så det går bra att äta en-, två- eller trerättersmiddag.

Läs mer om Vandringspaketet!

Vinterpaket och sportlovspaket
Vinter_Skogsbilväg_LitenKom till Kungsgården Långvind under någon av sportlovsveckorna eller någon annan vintervecka. Stanna två till sju dagar.

Kungsgården lockar med sportlovs- och vinterpaket. Det kan innebära allt från mys framför brasan på Kungsgården med spel och pussel, snöskovandring och sparkturer i Långvind till Järvzoo och utförsåkning i Järvsö, Mulle Meck och karamellfabrik i Hudik eller stridsflygsimulator och äventyrsbad i Söderhamn.

Vi har också ett tillval på 2,5 timmar med häst och släde/vagn genom snöklätt vinterlandskap i Ljusnans älvdal och samkväm i timrad vallstugan med kuskar som musicerar och berättar om livet förr och nu. Vid brasan serveras fika med ortens ostar, lammkorv, levainbröd, marmelad, bärpaj och ekologiskt kokkaffe.

Vinterpaketet och sportlovspaketet har samma innehåll och pris som helgpaketet. Om man vill ha fler än två dagar, erbjuder vi rabatt på tillkommande dagar.

Läs mer om Vintepaketet och sportlovspaketet!

Svamppaket
Långvind med omnejd är fina svampmarker.

Kungsgården Långvind erbjuder svamphelger med två mycket duktiga svampkonsulenter, Monica Svensson och Alf Pallin. Vi plockar matsvamp i Långvindsbruk, väster om Lindefallet, i Boda naturreservat, i reservatet Bleckbergens urskog, i Skvallerbäckens naturreservats eller annat bra svampställe. I övrigt studerar vi svamp, lär oss känna igen förväxlingssvamp och lär oss om svampens betydelse för natur och ekologi.

Läs mer om Svamppaketet!

Sidan uppdaterad 4 augusti 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv