Boende- och upplevelsepaket

Kungsgården Långvind erbjuder härliga upplevelsepaket året om, för bröllop, cykel, helg, pilgrimsvandring och vandring!

Bröllopspaket

Långvind är perfekta platsen för ett romantiskt bröllop: kyrkbröllop i kapellet, borgerlig vigsel i Kolhuset eller vigsel i någon av Långvinds naturrum. Långvind är lika lämpligt för vigselförnyelse som ”vanligt” bröllopsfirande.

Kungsgården Långvind har information om lämpliga vigsellokaler – Långvinds kapell, Kolhuset eller olika naturrum – restauratör och andra som kan göra vigseln och festen till ett minne för livet.

Vi ordnar boende på Kungsgården Långvind och kan hänvisa till andra ställen.

Vi har bröllopssvit på Kungsgården Lågvind.

Vi serverar frukost för upp till femtiotalet gäster, det vill säga även även för gäster som inte bor på Kungsgården Långvind.

Läs mer om Bröllop i Långvind och Bröllopspaket!

Hälsingland är ett härligt cykellandskap, med massor av bra cykelvägar, trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök och inte minst loppmarknader, auktioner, konst- och mathantverkare i mängd.

En del av turerna går på asfalt, andra på grusvägar eller en kombination. Vissa cykelturer får man leda cykeln några hundra meter på gångstig.

Vi har ”vanliga” cyklar med navväxlar och och elcyklar.

Kungsgården Långvind erbjuder egna cykelpaket med dagturer från Kungsgården Långvind, där man själv kan sätta ihop från två till sju dagar.

Vi samarbetar också med Sweden by bike.

Läs mer om Cykelpaket!

Cyklar, cykel
Kungsgården, Salen, soffgruppen

Unna dig en vistelse på Kungsgården Långvind i järnbruksmiljö från svensk stormaktstid. Läs mer om Helgpaketet och andra paket!

– Helgpaket på två eller tre dagar. Njut av vildmarken och stillheten i Långvind, av Långvinds ströms lugna flöde och spännande resa mot havet, av järnbrukets och skogsbrukets lämningar från förr, av havets rogivande vågor och sjöarnas fisk, av kajakfärd, skärgård och havsbad på sommaren, av cykling och vandring vår-sommar-höst, av skridskor, snöskor och sparkstötting på vintern. Helgpaketen finns också som

Höstlovspaket, Sportlovspaket, Påsklovspaket och Vinterlovspaket på två till sju dagar, med allt från mys framför brasan på Kungsgården Långvind, vandring, snöskovandring och sparkturer i Långvind till Järvzoo och slalom i Järvsö, Mulle Meck och karamellfabrik i Hudik eller stridsflygsimulator och bad i Söderhamn.

Konstrundepaket, då över 100 konstnärer ställer ut verk, öppnar ateljéer och säljer alster. Läs mer om Hälsinglands fyra konstrundor!

– Lopp-, antik-, auktions- och marknadspaket, med Hälsingland som eldorado för alla typer av marknader. Här kan alla fynda!

Vandra längs en av de klassiska pilgrimslederna till Nidaros, dagens Trondheim, på medeltiden det stora pilgrimsmålet vid sidan av Rom, Jerusalem och Santiago de Compostela.

Vi vandrar längs Stråsjöleden, som ingår i Sankt Olofsvägarna (Sankt Olavsvägarna), vilka alla bär till Nidaros.

Stråsjöleden börjar på Korsholmsudden, sydöst om Långvindsbruk. Leden börjar vid den fantastiska naturhamnen (bilden), där vandrarna steg i land på medeltiden på sin långa vandring längs bäckar, älvdalar och stigar över Kölen till Nidaros.

Vi erbjuder pilgrimsvandringspaket på fyra dagar, för en eller flera personer, med Kungsgården Långvind som bas.

I pilgrimsvandringspaketet ingår
• boende i rum med egen dusch och toalett
• frukost med guldkant
• lunchpaket
• middag med möjlighet till fullständiga rättigheter
• pilgrimspass
• kartunderlag
• vandringsstav (till låns)
• introduktion till pilgrimsvandring
• en första dags vandring med ledare i Långvindsbruk
• transport till och från de olika dagsetapperna.

Läs mer om Pilgrimsvandringspaketet!

Pilgrimsvandring
Vandring vinter

Kungsgården Långvind erbjuder vandringspaket med Kungsgården Långvind som bas för två till fyra dagars vandring i Långvind med omnejd. Vandringarna varierar i längd och svårighet, från 3 till 25 kilometer och från tydliga vägar/stigar till obanad terräng.

Vandringarna är idealiska vår–sommar–höst men är delvis möjliga även på vintern när snön inte är för djup (bilden).

De enskilda vandringsdagarna har det gemensamt att de börjar och slutar på Kungsgården Långvind, innefattar frukost med guldkant och en lunchmatsäck.

Kungsgården Långvind har restaurang med fullständiga rättigheter för boendegäster, så det går bra att äta en-, två- eller trerättersmiddag.

Läs mer om Vandringspaketet!

Sidan uppdaterad 8 juli 2023