Boende- och upplevelsepaket

Kungsgården Långvind erbjuder härliga upplevelsepaket året om!

Bröllopspaket

Långvind är perfekta platsen för ett romantiskt bröllop: kyrkbröllop i brukskapellet, borgerlig vigsel i klensmedjan eller vigsel i någon av Långvinds många naturrum. Naturligtvis är Långvind lika lämpligt för brudpar, som vill förnya vigsellöftet och ”vanliga” bröllopsdagsfirare.

Kungsgården Långvind hjälper till att förmedla kontakter för vigsellokal – kapellet, smedjan eller naturrum – restauratör och andra som kan göra vigseln och festen till ett minne för livet.

Vi ordnar boende på Kungsgården Långvind och andra ställen.

Vi har bröllopssvit på Kungsgården Lågvind.

Vi serverar frukost för upp till femtiotalet gäster, det vill säga även för gäster som inte bor på Kungsgården Långvind.

Läs mer om Bröllop i Långvind och Bröllopspaket!

Hälsingland är ett härligt cykellandskap, med massor av bra cykelvägar, trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök och inte minst loppmarknader, auktioner, konst- och mathantverkare i mängd.

Kungsgården Långvind erbjuder egna cykelpaket med dagturer från Kungsgården Långvind.

Vi samarbetar också med Sweden by bike för att erbjuda attraktiva cykelpaket.

Läs mer om Cykelpaket!

Fiskecollage

Kungsgården Långvind erbjuder, tillsammans med erfarna fiskeguider, fiskepaket i olika delar av Hälsingland.

Vi erbjuder havsfiske i Östersjön, insjöfiske i de stora sjöarna Forsasjöarna och Dellen, åfiske i Delångersån samt fiske i mindre sjöar. Fiskar som brukar nappa är gös, gädda, abborre och regnbåge.

Vi erbjuder fiskepaket med hotellrum av hög kvalitet och trerättersmiddag på Kungsgården Långvind. Det går även att boka fiskepaket utan övernattning.

Det går bra att boka fiskepaket för en till tre fiskare. Priset för själva fisketuren är den samma oberoende av antal personer.

Läs mer om Fiskepaketet!

Njut av vildmarken och stillheten i Långvind, av Långvinds ströms lugna flöde och spännande resa mot havet, av järnbrukets och skogsbrukets lämningar från en svunnen tid, av havets rogivande vågor och sjöarnas fisk, av kajakfärd, skärgård och havsbad på sommaren, av cykelutflykter och vandringar vår-sommar-höst, av långfärdsskridskor, snöskovandring och sparkstöttingturer på vintern.

Helgpaketen finns också som
– Höstlovspaket på två till sju dagar, som är långt bort från forna tiders potatislov man kan komma; paketet har allt från mys framför brasan på Kungsgården Långvind, bruksvandring och cykelturer i Långvind till gokart, Mulle Meck, karamellfabrik och bad i Hudik eller flygmuseum, gokartbana och äventyrsbad i Söderhamn.

– Sportlovspaket, Påsklovspaket och Vinterlovspaket på två till sju dagar, med allt från mys framför brasan på Kungsgården Långvind med spel och pussel, snöskovandring och sparkturer i Långvind till Järvzoo och utförsåkning i Järvsö, Mulle Meck och karamellfabrik i Hudik eller stridsflygsimulator och äventyrsbad i Söderhamn.

Konstrundepaket, med olika konstrundor i Hälsingland, då över 100 konstnärer ställer ut sina verk och öppnar sina ateljéer, säljer alster och bjuder in till konstdialog. Konstrundorna är Kristi himmelsfärdshelgen i Hudiksvall och Nordanstighelgen före midsommar i Bollnäsförsta helgen i augusti i Ovanåker och allhelgonahelgen i Söderhamn.

– Lopp-, antik-, auktions- och marknadspaket, med Hälsingland som eldorado för loppmarknaderauktionerantikmarknader-antikhandlareknallemarknaderskördemarknader och julmarknader. Här kan alla fynda. Priserna är lägre än i storstäderna, prutmånen god. Kungsgården Långvind är en bra bas för skattjakt i Hälsingland

Unna dig själv en helg eller flera dagar än så på Kungsgården Långvind på Hälsingekusten/Jungfrukusten i en genuin järnbruksmiljö från svunnen svensk stormaktstid.

Läs mer om Helgpaketet!

Helgpaket
Skogsbilväg
Pilgrimsvandring

Vandra längs en av de klassiska pilgrimslederna till Nidaros, dagens Trondheim, på medeltiden det stora pilgrimsmålet vid sidan av Rom, Jerusalem och Santiago de Compostela. Vi vandrar längs Stråsjöleden, som ingår i Sankt Olofsvägarna (Sankt Olavsvägarna), vilka alla bär till Nidaros.

Stråsjöleden börjar på Korsholmsudden, sydöst om Långvindsbruk. Leden börjar vid den fantastiska naturhamnen (bilden), där vandrarna steg i land på medeltiden.

Vi erbjuder pilgrimsvandringspaket på fyra dagar, för en eller flera personer, med Kungsgården Långvind som bas. I paketet ingår boende i rum med egen dusch och toalett, frukost, lunchpaket, middag, pilgrimspass, kartunderlag, vandringsstav (till låns), introduktion till pilgrimsvandring, en första dags vandring med ledare i Långvindsbruk och transport till/från de olika dagsetapperna.

Läs mer om Pilgrimsvandringspaketet!

Långvind med omnejd är fina svampmarker.

Kungsgården Långvind erbjuder svamphelger med två mycket duktiga svampkonsulenter, Monica Svensson och Alf Pallin. Vi plockar matsvamp i Långvindsbruk, väster om Lindefallet, i Boda naturreservat, i reservatet Bleckbergens urskog, i Skvallerbäckens naturreservats eller annat bra svampställe. I övrigt studerar vi svamp, lär oss känna igen förväxlingssvamp och lär oss om svampens betydelse för natur och ekologi.

Läs mer om Svamppaketet!

Svampkorg
Vandring

Kungsgården Långvind erbjuder vandringspaket med Kungsgården Långvind som bas för två till fyra dagars vandring i Långvind med omnejd. Vandringarna varierar i längd och svårighet, från 3 till 25 kilometer och från tydliga vägar/stigar till obanad terräng.

De enskilda vandringsdagarna har det gemensamt att de börjar och slutar på Kungsgården Långvind, innefattar frukost med guldkant och en lunchmatsäck.

Kungsgården Långvind har restaurang med fullständiga rättigheter för boendegäster, så det går bra att äta en-, två- eller trerättersmiddag.

Läs mer om Vandringspaketet!

Sidan uppdaterad 3 juli 2021