Pressmeddelanden

Här publicerar Kungsgården Långvind pressmeddelanden som vi skickat ut till press, radio och tv.

Pressmeddelande torsdagen den 9 november 2017
Kungsgården Långvind
i nationell vandrarhemsfinal

Hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, Enånger, är ett av cirka 300 vandrarhem, som tävlar om titeln ”Årets vandrarhem” eller som priset också heter ”Årets kudde”.

Bakom tävlingen står Svenska Turistföreningen (STF) med alla sina vandrarhem och hotell.

”Ett litet boende i en vacker kulturbyggnad, med underbart lugnt läge nära Långvinds bruk. Fantastiskt vilsamt och rofyllt! Mycket personligt och vänligt mottagande med en fantastisk frukost”, lyder STF:s nominering.

STF delar ut pris till både bästa vandrarhem/hotell och numera även till bästa fjällstation/fjällstuga.

Priset går till den anläggning som fått flest gäströster räknat på antalet gäster.

– Nu är nomineringarna för 2017 klara. STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind har nu nominerats till det prestigefyllda priset, skriver STF i ett pressmeddelande.

Flest röster vinner alltså. Vinnaren presenteras den 12 november 2017 på en gala.

– Det känns nästan overkligt att vi är framröstade som en av Sveriges tre bästa vandrarhem, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind.

De två andra nominerade vandrarhemmen, som är i final, ligger i Skåne och Stockholms skärgård.

Den ena är Nyrups naturhotell med ”en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service” i en ”helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar”, enligt STF. Den andra är Gällnö hotell och vandrarhem i Stockholms skärgård, som STF betecknar som en ”pärla i Stockholms skärgård där man kan njuta av lantlig idyll, blänkande fjärd och kulinariska upplevelser på öns krog”.

————————————————————––––––
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind, twitter.com/JorgenBengtson #Långvind
Tripadvisor: www.tripadvisor.se > Kungsgården Långvind samt www.tripadvisor.se > Kafé Kungsgården Långvind

Pressmeddelande torsdagen den 31 december 2015
Nytt gästnattsrekord på
STF Kungsgården Långvind

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, Enånger, lägger ett nytt rekordår bakom sig. År 2015 ökade antalet gästnätter med 13 procent, från tidigare rekordet 589 gästnätter 2014 till 665 gästnätter 2015.

Kungsgården Långvind – som ligger på Hälsingekusten mellan Hudiksvall och Söderhamn – öppnade som rum och frukost, bed & breakfast, sommaren 2010. Första året hade anläggningen 81 gästnätter. Det var mindre än vad värdparet Agneta och Jörgen Bengtson hade räknat med i affärsplanen. Men sedan har det gått desto bättre.

– Vi har ökat långt mer än vi kunde drömma om både i affärsplanen och verkligheten, säger Jörgen Bengtson.

Övernattningarna ökade med 102 procent 2011 till 164 gästnätter, med 88 procent 2012 till 308 gästnätter, med 74 procent 2013 till 537 gästnätter, med 10 procent 2014 till 589 gästnätter och nu med 13 procent 2015 till 665 gästnätter.

Gästerna verkar nöjda med STF Kungsgården Långvind. Anläggningen finns med betyg hos både Svenska Turistföreningen (STF) och Tripadvisor, med i princip högsta betyg på båda ställen. Bland alla STF:s vandrarhem, hotell och fjällstationer låg Kungsgården Långvind på delad tredjeplats, när övernattande medlemmar satte betyg i slutet av 2015. På Tripadvisor har Kungsgården Långvind 41 recensioner, 34 med högsta betyg (”utmärkt”) och 7 med näst högsta (”mycket bra”).

– Vi har många gäster som kommer tillbaka. Inte minst det är ett gott betyg, kommenterar Agneta Bengtson.

Hur tror hon att det går 2016?

– För ett år sedan hoppades jag att vi skulle nå över 600 gästnätter 2015, men jag tvivlade på att vi skulle lyckas. Det gjorde vi med råge. Nu vågar jag inte ha någon säker uppfattning om 2016, men jag tror att vi kan behålla fjolårsnivån och kanske öka något. I år satsar vi på exportmarknaden och svenska tjänsteresenärer. Vi får se vad det ger, säger hon.

Agneta och Jörgen Bengtson driver Kungsgården Långvind året om, vid sidan av sina ordinarie jobb på Sverige Radio respektive som konsult i företaget Infopress AB. Under vintern finns tid att planera för kommande säsong, för Kungsgården Långvind är inte bara boende. Kungsgården Långvind är också arrangör av cirka tjugo aktiviteter per år. Sommaren och hösten 2016 blir det bruksvandringar, forntidsvandringar, pilgrimsvandringar, medeltidskyrkovisningar och svampexkursioner. Sedan drygt ett år arrangerar också Kungsgården Afternoon tea på beställning under helger året om.

Varför går det så bra för Kungsgården Långvind?

– Vi ligger bra till för både boende och evenemang, nio minuter från E 4:an och halvvägs mellan Glada Hudik och Söderhamn. Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boendet, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang, säger Jörgen Bengtson.

————————————————————––––––
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind, twitter.com/JorgenBengtson #Långvind
Tripadvisor: www.tripadvisor.se/kungsgarden-langvind och www.tripadvisor.se/kafe_kungsgarden_langvind
Google lokala företag: http://tinyurl.com/langvind-google

Pressmeddelande tisdagen den 7 juli 2015
Långvindsbruk
får ”pop-up-kafé”

Långvindsbruk har fått Hälsingekustens – och sannolikt också Hälsinglands – första ”pop-up-kafé”, Kafé Kungsgården Långvind.

Ett pop-up-kafé är ett tillfälligt kafé, som också kan ha lite oregelbundna öppettider.

Tisdagen den 7 juli öppnade Agneta Bengtson (bilden) dörren till Kafé Kungsgården Långvind i Enånger.

Kafé Kungsgården Långvind kommer under knappt fyra veckor att servera smörgåsar, Kungsgårdens glassbakelse, hemlagad chokladkaka, småkakor, glass och dryck. Kaféet är öppet klockan 13–17 under perioden 7 juli–2 augusti 2015, men långtifrån alla dagar.

– Vi är ett riktigt pop-up-kafé, som har öppet till och från. Kolla i förväg om kaféet är öppet när du vill komma. Tiderna på dagen när vi har öppet kan också variera. På vår webbplats, facebooksida och trottoarpratare vid vägen talar vi om när kaféet är öppet, säger Agneta Bengtson, som driver kaféet med sin man Jörgen.

Kaféet har sin servering både inomhus i hälsingegården och utomhus med Långvinds ström några meter bort.

Det finns också en särskilt webbsida för Kafé Kungsgården Långvind och även en sida på Tripadvisor.

Paret Bengtson driver ett STF-anknutet hotell och vandrarhem på Kungsgården Långvind året om. Sommarens pop-up-kafé ersätter delvis den mycket populära Loppmarknad med sommarkafé, som paret tidigare haft två söndagar per sommar, och det än mer populära Afternoon Tea under fyra lördagar i augusti-september.

– Vi fortsätter med Afternoon tea, men nu med tillägger ”på beställning”. Vi serverar Afternoon tea lördagar och söndagar året om till sällskap på minst sex personer, med man måste beställa det i förväg, säger Agneta Bengtson.

Foto: Jörgen Bengtson

————————————————————––––––
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind
twitter.com/JorgenBengtson #Långvind

Kafe Kungsgarden Langvind Agneta vida kafeskylt

Pressmeddelande måndagen den 1 september 2014
Rekordsommar för boende
på Kungsgården Långvind

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind, Enånger, har haft en fantastisk utveckling i år. Under årets tre sommarmånader ökade antalet gästnätter med 26,3 procent jämfört med juni–augusti 2013. Hittills i år har Kungsgården Långvind haft 16,4 procent fler gästnätter än samma tid förra året.

Årets första åtta månader hade Kungsgården Långvind 511 gästnätter jämfört med 439 gästnätter under samma period 2013. Motsvarande siffror juni–augusti var 441 jämfört med 349 gästnätter 2013.

– Vi trodde aldrig att vi skulle slå förra sommarens gästnattsrekord, då vi fick draghjälp av att vara med i Svenska Turistföreningens (STF:s) vandrarhemskatalog Upptäck Sverige för första gången, säger Jörgen Bengtson.

Han driver Kungsgården Långvind tillsammans med sin hustru, Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind, som ligger på Hälsingekusten söder om Hudiksvall, öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast). Kungsgården hade 82 gästnätter första året. Den blev STF-ansluten anläggning i maj 2012.

– I år hade vi längre sommarsäsong än tidigare. Vi har i stort sett varit fullbokade från midsommar till näst sista helgen i augusti. Vi märker att fler vill semestra på Hälsingekusten och i en intressant miljö som den vi har. Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boendet, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang som vi genomför, säger Jörgen Bengtson.

– Dessutom ligger vi geografiskt bra till, nio minuter från E 4:an och vid havet.

Kungsgården Långvind är en av STF:s absolut minsta hotell och vandrarhem, men är långtifrån litet mätt i gästnätter.

Jörgen och Agneta Bengtson driver Kungsgården Långvind året om vid sidan av sina ordinarie jobb som konsult i företaget Infopress AB respektive projektledare på Sverige Radio.

– Det blir onekligen en annorlunda semester från Sveriges Radio, med jobb varenda dag från morgon till sen kväll. Men vi har roligt och möter hela tiden nya, spännande människor, säger Agneta Bengtson.

————————————————————-
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind
twitter.com/JorgenBengtson #Långvind

Pressmeddelande onsdagen den 16 juli 2014
”Pilgrimerna har
äntligen nått Långvind”

Kungsgården Långvind, Enånger, har erbjudit pilgrimsvandringar på Hälsingekusten i fyra år, men det har aldrig ”dykt upp” några pilgrimer – förrän nu.

– Pilgrimerna har äntligen nått Långvind. Vi hade en väldigt lyckat pilgrimsvandring i sommar, med fem damer som vandrade i fyra dagar och en kunnig pilgrimsvandringsledare, Mats Jäderberg, säger Agneta Bengtson på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind.

Vandrarna gick på en ny del av Stråsjöleden, en av medeltidens klassiska pilgrimsleder till Nidaros (Trondheim). Stråsjöleden blev i samband med vandringen invigd med två nya dagsetapper. Dessa går från gävlebohamn på Korsholmen till Långvindsbruk och från Långvindsbruk till Enånger. I Enånger fortsätter leden till Njutånger och vidare mot nordväst.

Kungsgården Långvinds pilgrimsvandring omfattar fyra dagar, där det första dagen är en vandring i Långvinds anrika bruksmiljö. Kungsgården Långvind står för transport till och från dagsetappernas början och slut samt alla måltider. Pilgrimsvandrarna går alltså med lätt packning och utan bekymmer, med gott om tid för reflektioner under vandringen och vid dagens slut, som en en viktig del av pilgrimsvandringen. I paketet ingår också pilgrimspass och pilgrimsstav.

– Alla vandrare är välkomna, vare sig man vandrar av kulturella, historiska, religiösa eller andra skäl, säger Jörgen Bengtson på Kungsgården Långvind.

Pilgrimsleden är utmärkt med det traditionella pilgrimskorset längs vägen. Varje dagsetapp innehåller ett besök i en kyrka eller ett kapell: Långvinds kapell, Enångers gamla kyrka och Njutångers kyrka. Under vandringen fick deltagarna sakkunnig guidning av kapellet och kyrkorna längs vägen.

Vandringsledaren är expert på vandringar i allmänhet och pilgrimsvandringar i synnerhet. Vandringsledaren håller ihop gruppen och ser samtidigt till att individen får den tid för sig själv som är så central i vandringen.

Vandringsledaren går också igenom vad som karaktäriserar en pilgrimsvandring och symbolerna som hör till:
• Staven: frihetens och vandringens symbol
• Hatten: symbol för både bekymmerslöshet och Guds beskydd
• Ränseln: symbol för den mat man behöver under färden och delar med andra
• Kappan: den omslutande kappan är tystnadens symbol
• Skorna: symbol för långsamhet och efterföljelse, i Jesu spår
• Korset: symbol för andlighet och försoning mellan Gud och människor
• Tältet: symbol för enkelhet

Kungsgården Långvind arrangerar pilgrimsvandringar på fast tid varje sommar och för grupper på minst fem personer vid valfri tid. Läs mer på https://langvind.com/pilgrimsvandringspaket/, https://langvind.com/pilgrimsvandringar-2/ och https://langvind.com/se-och-gora/pilgrimsleder/.

——————————————————————————
För mer information och bilder, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind, twitter.com/JorgenBengtson #Långvind
Tripadvisor: www.tripadvisor.se/kungsgarden-langvind
Google lokala företag: http://tinyurl.com/langvind-google

Pressmeddelande fredagen den 31 januari 2014
”Afternoon tea
istället för julbord?”

”Kan ni inte börja med afternoon tea som alternativ till julbord?” frågade gäster på Kungsgården Långvind i höstas, då man serverade detta under fyra lördagar.

”Tack, men nej tack”, svarade det lilla hotellet och vandrarhemmet i Enånger på Hälsingekusten. Men nu gör värdparet Agneta och Jörgen Bengtson istället något som te- och sconesälskare i Hälsingland och Gästrikland kommer att välkomna än mer: De serverar engelskt afternoon tea på beställning året om, dessutom med än fler tillbehör än under höstens afternoon tea.

– Nu börjar vi servera ett utvidgat afternoon tea med matiga smörgåsar och härliga tillbehör, bara man beställer i förväg, säger Agneta Bengtson på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind.

Sedan börjar hon räkna upp vad denna klassiska temåltid från Storbritannien innehåller.

– Nygräddade scones, lagrad cheddarost, lemon curd, åtta sorters marmelad, lika många exklusiva teer och ett glas äkta engelsk cider, pepparkakor och mandelskorpor. Egentligen skulle det kunna räcka med det, eftersom man får äta så mycket man vill. Men vi serverar också tre eleganta rågsmörgåsar med handskalade räkor, kallrökt lax och leverpastej med gurka. Vi har hembakade engelska muffins med hallonkräm, skotska shortbread, hembakade chokladbollar och en liten överraskning, berättar Agneta Bengtson.

Afternoon tea är inte bara något för kulna höstdagar. Det fungerar lika bra året om, är paret Bengtsons övertygelse. Själva har de avsmakat många temåltider under årens lopp och använder nu sin kunskap för att erbjuda te, scones, smörgåsar, kakor och tillbehör.

– Vi har fått ett enormt gensvar på vårt afternoon tea i augusti-september, som vi startade 2011. Nu dukar vi upp afternoon tea på helger året om, bara det är minst sex personer som beställer det i förväg, säger hon.

– Vi blir, vad jag vet, enda ställe som året om erbjuder afternoon tea med klassiska tillbehör på Hälsinge- och Jungfrukusten, säger Jörgen Bengtson.

Afternoon tea, även kallad low tea, går tillbaka till engelsk högreståndsmiljö på 1830-talet. Hertiginnan Anna av Bedford införde afternoon tea, som sedan har utvecklats till en tradition med särskilda dukningar, scones, sandwichar, bakverk och kakor.

Kungsgården Långvind har sammanställt fakta om afternoon tea och te på sin webbplats. Under https://langvind.com/afternoon-tea/ finns cirka tio artiklar om te.

————————————————————-
För mer information och bilder, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind, twitter.com/JorgenBengtson #Långvind
Tripadvisor: www.tripadvisor.se/kungsgarden-langvind
Google lokala företag: http://tinyurl.com/langvind-google

Pressmeddelande onsdagen den 1 januari 2014
Gästnattsrekord på
STF Kungsgården Långvind

STF Kungsgården Långvind, Enånger, lägger ett rekordår bakom sig som hotell och vandrarhem. År 2013 ökade antalet gästnätter med 75 procent jämfört med 2012, en ökning från 308 till 539 gästnätter.

Kungsgården Långvind – som ligger på Hälsingekusten mellan Hudiksvall och Söderhamn – öppnade som rum och frukost, bed & breakfast, sommaren 2010. Första året hade anläggningen 82 gästnätter. Det var mindre än vad värdparet Agneta och Jörgen Bengtson hade räknat med i affärsplanen. Men sedan har det gått desto bättre.

– Vi har ökat långt mer än vi kunde drömma om våren 2012, när Kungsgården Långvind blev ansluten till Svenska Turistföreningen, STF. Vi känner oss hedrade av att tidningen Turist, Sveriges största resetidskrift, hade ett stort reportage om Kungsgården Långvind i sitt höstnummer 2013, säger Jörgen Bengtson.

Övernattningarna ökade med 100 procent 2011 till 164 gästnätter, med 88 procent 2012 till 308 gästnätter och nu med 75 procent 2013 till 539 gästnätter.

Gästerna verkar nöjda med STF Kungsgården Långvind. Anläggningen finns med betyg i både Tripadvisor och hos STF. På båda platser plockar Kungsgården Långvind hem full pott: 5 av 5 möjliga på Tripadvisor och 4,8 av 5 möjliga på STF. Anläggningen finns också på Google lokala företag, men en recension och full pott även där. Det finns också en gammaldags gästbok på Kungsgården Långvind, med massor av positiva omdömen. Dessa och andra omdömen finns samlade under en egen flik på webbplatsen för Kungsgården Långvind, Gäster om Kungsgården Långvind.

– Vi har många gäster som kommer tillbaka. Inte minst det är ett gott betyg, kommenterar Agneta Bengtson.

Hur tror hon att det går 2014?

– Det blir tufft att toppa 2013, då vi fick draghjälp genom av att vi var med i STF-katalogen ”Upptäck Sverige” för första gången och var med i ett reportage på fem sidor i tidningen Turists höstnummer. Men det är klart att vi ska försöka öka gästnätterna även i år. Vi är dock jättenöjda om vi håller oss ovanför 500-bäddsnivån, säger Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind är STF:s minsta hotell och vandrarhem, men det är långtifrån minst mätt i gästnätter. Jörgen och Agneta Bengtson driver Kungsgården Långvind året om vid sidan av sina ordinarie jobb som konsult i företaget Infopress AB respektive projektledare på Sverige Radio. Nu ser de med spänning fram mot gästnattsstatistiken 2013 för STF:s cirka 400 boendeanläggningar.

Under vintern finns tid att planera för kommande säsong, för Kungsgården Långvind är inte bara boende. Kungsgården Långvind står också för tjugotalet aktiviteter per år. Sommaren och hösten 2014 blir det bruksvandringar, forntidsvandringar, pilgrimsvandringar, medeltidskyrkovisningar, lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé, svampexkursioner och afternoon tea.

– Vi ligger bra till för både boende och evenemang, nio minuter från E 4:an och halvvägs mellan Glada Hudik och Söderhamn. Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boendet, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang, säger Jörgen Bengtson.

————————————————————-
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind, twitter.com/JorgenBengtson #Långvind
Tripadvisor: www.tripadvisor.se/kungsgarden-langvind
Google lokala företag: http://tinyurl.com/langvind-google

Pressmeddelande fredagen den 20 september 2013
Rekordsommar på
Kungsgården Långvind

Kungsgården Långvind, Enånger, summerar en fantastisk sommar, med 136 procent fler gästnätter januari–augusti 2013 jämfört med samma period 2012.

– Sommaren har varit otroligt bra. Vi har haft många fler gäster än vi i våra vildaste drömmar kunde tänka oss, säger Agneta Bengtson på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind.

Det lilla boendet i Långvindbruk på Hälsingekusten – minsta hotell och vandrarhem bland Svenska Turistföreningens mer än 300 anläggningar – är ganska stort mätt i gästnätter. Vid månadsskiftet augusti-september klockade Kungsgården Långvind 440 gästnätter att jämföra med 186 ett år tidigare. Kungsgården Långvind kan därmed visa upp en av de högsta ökningarna av gästnätter i STF-familjen.

– Gamla gäster kommer tillbaka och nya upptäcker oss, inte minst sedan vi blev STF-anslutet hotell och vandrarhem. Sedan märker vi också av att allt fler upptäcker Hälsingekusten, Jungfrukusten och den pärla som Långvind är, säger Jörgen Bengtson, som driver anläggningen med sin hustru Agneta.

– Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boendet, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang som vi genomför, fortsätter han.

Säsongen i övrigt har också varit bra, med många deltagare på bruksvandringar, skärgårdsutflykter, medeltidskyrkovisningar, loppmarknad med kafé och nu afternoon tea.

– I morgon serverar vi vårt fjärde afternoon tea i år. Alla platser i båda sittningarna är bokade. Det är jätteroligt att ha fört en ny tradition till Hälsingekusten som så många uppskattar, säger Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind startade afternoon tea hösten 2011. Under fyra lördagar serverar Agneta och Jörgen Bengtson tusen hembakade scones, ungefär lika många små sandwichar, hemmagjord clotted cream och massor av andra godsaker.

Finns det inte någon smolk i glädjebägaren? Jo, pilgrimsvandrarna, forntidsvandrarna och svampplockarna har uteblivit. Dessa tre aktiviteter samlade inga eller för få deltagare. Totalt har Kungsgården Långvind haft 25 aktiviteter under sommaren och hösten.

Jörgen och Agneta Bengtson driver Kungsgården Långvind året om vid sidan av sina ordinarie arbeten som konsult i företaget Infopress AB respektive projektledare på Sverige Radio.

————————————————————-
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind
twitter.com/JorgenBengtson #Långvind

Pressmeddelande onsdagen den 7 augusti 2013
Ökar antalet gästnätter
med 110 procent på ett år

Kungsgården Långvind, Enånger, har haft en fantastisk utveckling i år som hotell och vandrarhem. Januari–juli 2013 ökade antalet gästnätter med 110 procent jämfört med samma tid förra året.

Under årets första sju månader hade Kungsgården Långvind – som ligger på Hälsingekusten söder om Hudiksvall – 345 gästnätter jämfört med 164 gästnätter under samma period 2012, alltså en ökning med 110 procent.

– Vi har ökat långt mer än vi kunde drömma om för ett år sedan, dessutom från ett bra år 2012. Förra året ökade vi med 82 procent till 299 gästnätter för helår, säger Jörgen Bengtson.

Han driver STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind tillsammans med sin fru, Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind blev STF-ansluten anläggning i maj 2012. I dag är det en av de anläggningar som ökar allra mest inom STF. Kungsgården Långvind öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast) och hade sitt första år 82 gästnätter.

– Allt fler upptäcker Hälsingekusten, Jungfrukusten och vår oas i Långvind. Vi ligger bra till, nio minuter från E 4:an och vid havet. Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boendet, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang som vi genomför, säger Jörgen Bengtson.

Senaste evenemanget var Kungsgården Långvinds årliga lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé söndagen den 4 augusti. Den lockade cirka 600 besökare, som handlade från 15 marknadsstånd och njöt av Kungsgården Långvinds en-gång-per-år-kafé.

Kungsgården Långvind är STF:s näst minsta hotell och vandrarhem, men det är långtifrån näst minst mätt i gästnätter. Jörgen och Agneta Bengtson driver Kungsgården Långvind året om vid sidan av sina ordinarie jobb som konsult i företaget Infopress AB respektive projektledare på Sverige Radio.

– Det blir onekligen en annorlunda semester från Sveriges Radio, men det är roligt att möta så många nya människor och göra något helt annat på semestern, säger Agneta Bengtson.

————————————————————-
För mer information, kontakta Jörgen Bengtson

telefon: 0650-822 33 | mobil: 070-660 55 60 (Jörgen) | e-post: info@langvind.com
webb: langvind.com, www.facebook.com/kungsgarden.langvind
twitter.com/JorgenBengtson #Långvind

Sidan uppdaterad 9 november 2017