Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Helgpaket

Print Friendly, PDF & Email

Upplev Långvinds natur- och kulturmiljö, njut av stillheten och lugnet på Kungsgården Långvind, ta vara på närhet till Norrlands näst äldst stad, Hudiksvall. Unna dig ett helgpaketKungsgården Långvind, en hälsingegård i järnbruksmiljö från svensk stormaktstid på Hälsingekusten.

Vi erbjuder ett attraktivt helgpaket:

Fredag
Eftermiddag/kväll: Ankomst.

Kväll: Trerättersmiddag med måltidsdryck (mineralvatten, lättöl eller läsk), kaffe/te och kaka. Vi har fullständiga rättigheter, så den som vill dricka starköl, vin, champagne eller annat till middagen, kan göra det. Se vidare vår meny och dryckeslista.

Lördag
Morgon: Frukost med guldkant.

Förmiddag: Personlig guidning i Långvindsbruk med visning av bland annat Långvinds kapell, vandring genom järnbruksmiljön till ångbåtsbryggan och havet.

Resten av dagen: Egna aktiviteter.

På sommaren kan du välja mellan massor av aktiviteter. Vi skräddarsyr efter ditt intresse. Möjlighet finns att på Kungsgården Långvind hyra cykel eller hyra kajak.

Höst och vår är lämpliga för vandringar och utflykter till Hudiksvall eller andra platser i omnejden.

På vintern kan du  välja mellan en rad olika aktiviteter. Hyra av spark eller snöskor ingår för den som vill prova på det.

Kväll: Musik i sommarkväll i Långvinds kapell (sommar). Sällskapsspel, läsning eller en stund av stillhet framför brasan i Kungsgården Långvind (höst-vinter-vår).

Huvudrätt med måltidsdryck (mineralvatten, lättöl eller läsk), kaffe/te och kaka. Vi har fullständiga rättigheter, så den som vill dricka starköl, vin, champagne eller annat till middagen, kan göra det. Se vidare vår meny och dryckeslista. På sommaren kan middag bytas mot lunchpaket.

Kvällskaffe eller kvällste med småkakor.

Söndag
Morgon: Frukost med guldkant.

Resten av dagen: Egna aktiviteter.

Avresa under dagen.

Mycket att göra året om
sommaren kan du njuta av Långvinds ströms lugna flöde och havets rogivande vågor, paddla kajak till havs och på sjöar, ta cykelturer och promenader på de många småvägarna, spela tennis och boule, göra rundtur i Hälsingland och båtutflykt i skärgården, bada från sandstrand och klippor i hav eller insjö, plocka bär och svamp, fiska i hav och sjö och inte minst lära känna järnbruket från en svunnen stormaktstid.

Under hösten sprakar Långvind av färger, luften är härligt krispig, lindallén i Långvind magnifik, vattnet i Långvinds ström lagom vilt. På hösten kan du promenera på de många småvägarna och vandra i omgivningen, göra rundturer i Hälsingland och besöka Hälsingegårdar, plocka bär och svamp, fiska i hav och sjö, upptäcka järnbruket från en svunnen stormaktstid eller krya ihop med en bok vid en brasa i samlingsrummet Salen, välja en film ur vårt bibliotek och se den på storbild eller spela något av våra många familjespel.

vintern kan du glida på långfärdsskridskor på havsisarna utanför Långvind mot blånande hälsingeberg eller på isarna i Enångers bergstrakter, åka längdskidor på preparerade spår i omgivningen och på oplogade skogsvägar, prova utförsåkning på Fågelhällan eller i alpina backar i Järvsö eller Hassela, göra sparkutflykter i omgivningen och vandra på plogade skogsvägar, gå med snöskor i banad och obanad terräng eller krya ihop med en bok vid en brasa i samlingsrummet Salen, välja en film ur vårt bibliotek och se den på storbild eller spela något av våra många familjespel.

Under våren kommer ljuset och värmen tillbaka, Långvind spirar och grönskar, du kan du njuta av Långvinds ströms strida flöde då ån blir till älv, paddla kajak till havs och på sjöar, ta cykelturer och promenader på de många småvägarna, spela tennis och boule, göra rundtur i Hälsingland och upptäcka det egentliga Norrlands äldsta stad – Hudiksvall – och inte minst lära känna järnbruket från en svunnen stormaktstid.

Året om står så vitt skilda aktiviteter öppna som att upptäcka Unesco-världsarvet Hälsingegårdarna, äta gott på några utvalda restauranger, upptäcka geocaching i Långvind med omnejd, utforska Bodagrottorna utanför Iggesund eller ta en kultur- och shoppingrunda i Hudiksvall.

Vi hjälper dig till en skräddarsydd upplevelse, med tips på vad man kan se och göra under en helg på Hälsingekusten/Jungfrukusten.

Pris i dubbelrum per person: 1 745 kronor
Pris i enkelrum
per person: 2 145 kronor
Barn
4–15 år: 853 kronor
Pris för extra dygn per person exklusive måltider: 620 kronor
Pris för extra dygn för barn 4–15 år exklusive måltider: 310 kronor
Rabatt för STF-medlem: 100 kronor

Betalning: kontant eller kontokort.

Boka helgpaket via
e-post: info/snabel-a/langvind.com
telefon: 0650-822 33
mobil/sms: 070-660 55 60

Sidan uppdaterad 7 april 2018


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv