Helgpaket

Upplev Långvinds natur- och kulturmiljö, njut av stillheten och lugnet på Kungsgården Långvind, ta vara på närhet till Norrlands näst äldst stad, Hudiksvall. Unna dig ett helgpaket/weekendpaket på Kungsgården Långvind, en hälsingegård i järnbruksmiljö från svensk stormaktstid på Hälsingekusten.

Med små förändringar blir dessa helgpaket också
• Konstrundepaket under sommar och höst
• Lopp-, antik-, auktions- och marknadspaket främst vår-sommar-höst
Höstlovspaket i oktober
Vinterpaket och sportlovspaket under vintern
Påsklovspaket under de två påskveckorna

Vi erbjuder ett attraktivt helgpaket fredag–söndag, som också går att få tre valfria dagar i veckan:

Fredag
Eftermiddag/kväll: Ankomst.

Kväll: Trerättersmiddag med måltidsdryck (mineralvatten, lättöl eller läsk), kaffe/te och kaka. Vi har fullständiga rättigheter, så den som vill dricka starköl, vin, champagne eller annat till middagen, kan göra det. Se vidare vår meny och dryckeslista.

Lördag
Morgon: Frukost med guldkant.

Förmiddag: Personlig guidning i Långvindsbruk med visning av bland annat Långvinds kapell och vandring genom järnbruksmiljön till havet.

Resten av dagen: Egna aktiviteter.

På sommaren kan du välja mellan massor av aktiviteter. Vi skräddarsyr efter ditt intresse. Möjlighet finns att på Kungsgården Långvind hyra cykel eller kajak och SUP.

Höst och vår är lämpliga för vandringar och utflykter till Hudiksvall, Söderhamn eller andra platser i omnejden.

På vintern kan du  välja mellan en rad olika aktiviteter. Spark eller snöskor ingår för den som vill prova på det.

Året om finns möjligheten att hyra vedeldad bastu med relaxrum, som har dusch och värme, samt bad från brygga i Långvinds ström. Säg till före, så ger vi extra bra pris!

Kväll: Musik i sommarkväll i Långvinds kapell (sommar). Sällskapsspel, läsning eller en stund av stillhet framför brasan i Kungsgården Långvind (höst-vinter-vår).

Huvudrätt med måltidsdryck (mineralvatten, lättöl eller läsk), kaffe/te och kaka. Vi har fullständiga rättigheter, så den som vill dricka starköl, vin, champagne eller annat till middagen, kan göra det. Se vidare vår meny och dryckeslista. På sommaren kan middag bytas mot lunchpaket.

Kvällskaffe eller kvällste med pepparkakor och mandelskorpor.

Söndag
Morgon: Frukost med guldkant.

Resten av dagen: Egna aktiviteter, se ovan!

Avresa under dagen.

Bilderna nedan visar Långvind under de fyra årstiderna.

Mycket att göra året om
sommaren kan du njuta av Långvinds ströms lugna flöde och havets rogivande vågor, paddla kajak eller SUP till havs och på sjöar, promenera i Norrlands längsta lindallé (första bilden) och genom en unik järnbruksmiljö, ta cykelturer och vandra på de många småvägarna, spela tennis och boule, göra rundtur i Hälsingland och båtutflykt i skärgården, bada från sandstrand och klippor i hav, bada från brygga i havet, insjö eller vår egen brygga i Långvinds ström, plocka bär och svamp, fiska i hav och sjö och inte minst lära känna järnbruket från en svunnen stormaktstid.

Under hösten sprakar Långvind av färger, luften är härligt krispig, lindallén i Långvind magnifik (andra bilden), vattnet i Långvinds ström forsar. På hösten kan du promenera på de många småvägarna och vandra i omgivningen, göra rundturer i Hälsingland och besöka Hälsingegårdar, plocka bär och svamp, paddla kajak eller SUP till havs och på sjöar, bada i vår vedeldade bastu och/eller ta ett dopp i Långvinds ström från vår egen brygga, fiska i hav och sjö, upptäcka järnbruket från en svunnen stormaktstid eller kura med en bok vid en brasa i samlingsrummet Salen, välja en film ur vårt bibliotek och se den på stor tv-skärmen i rummet eller spela något av våra många familjespel.

vintern kan du glida på egna långfärdsskridskor på havsisarna utanför Långvind mot blånande hälsingeberg eller på isarna i Enångersbergen, åka längdskidor på preparerade spår i omgivningen och på oplogade skogsvägar, prova utförsåkning på Fågelhällan eller i alpina backar i Järvsö eller Hassela, göra sparkutflykter i omgivningen och vandra på plogade skogsvägar, gå med snöskor i banad och obanad terräng, bada i vår vedeldade bastu och/eller ta ett dopp i Långvinds ström från vår egen brygga, kura ihop med en bok vid en brasa i samlingsrummet Salen, välja en film ur vårt bibliotek och se den på storbild eller spela något av våra många familjespel.

Under våren kommer ljuset och värmen tillbaka, Långvind spirar och grönskar, du kan njuta av Långvinds ströms strida flöde då ån blir till en liten älv (bilden), bada i vår vedeldade bastu och/eller ta ett dopp i Långvinds ström från vår egen brygga, paddla kajak eller SUP till havs och på sjöar, ta cykelturer och promenader på de många småvägarna, spela tennis och boule, göra rundtur i Hälsingland och upptäcka det egentliga Norrlands äldsta stad – Hudiksvall – och inte minst lära känna järnbruket från en svunnen stormaktstid.

Året om står så vitt skilda aktiviteter öppna som att upptäcka Unesco-världsarvet Hälsingegårdarna, äta gott på några utvalda restauranger, upptäcka geocaching i Långvind med omnejd, utforska Bodagrottorna utanför Iggesund eller ta en kultur- och shoppingrunda i Hudiksvall eller Söderhamn.

Vi hjälper dig till en skräddarsydd upplevelse, med tips på vad man kan se och göra under en helg på Hälsingekusten/Jungfrukusten.

Pris per person: se Priser Kungsgården Långvind!

Betalning: kontokort, Swish eller kontant

Boka helgpaket via
• mobil/sms: 070-660 55 60 (Jörgen Bengtson) och 072-160 21 00 (Agneta Bengtson)
• telefon: 0650-822 33
• e-post: info@langvind.com

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 25 april 2024