Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Våra rum

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har åtta rum med totalt 17 bäddar: fem hotellrum med egen toalett och dusch samt tre vandrarhemsrum med delad toalett och dusch, alla med samma höga standard i övrigt. I några rum kan vi ställa in en extrasäng.

Rummen är fördelade på tre hus: Kungsgården, Österhuset och Telestation Långvind – Sveriges minsta vandrarhem. Rummen har fått namn efter grannar i det gamla järnbruket. I Kungsgården finns rum, där husdjur är tillåtna. I Österhuset och Telestation Långvind är husdjur förbjudna.

Gästkök finns i Kungsgården, Österhuset och Telestation Långvind.

Kafé Kungsgården Långvind, är vår restaurang, som är öppen för övernattande gäster, med innehållsrik meny och dryckeslista – vi har fullständiga rättigheter.

Läs mer om varje rum i menyn till vänster, med beskrivning och bilder.

Mellanhammaren är hotellrum med tre enkelsängar efter varandra på Kungsgårdens övervåning. Sängarna är 210 centimeter långa (två sängar) eller av normallängd (en säng). Rummet har toalett, handfat och dusch. Det är också rummet för hundar, katter och andra husdjur. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst, här med inslag av äventyr och upptäcktsresande.

Långvinden är hotellrum med två enkelsängar på Kungsgårdens övervåning. Sängarna fungerar också som en 180 centimeter bred dubbelsäng, Rummet har separat toalett med handfat samt dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst – med särskild fågelprofil.

Kvarndammen är vandrarhemsrum med tre bäddar på Kungsgårdens övervåning. Rummet har en dubbelsäng på 180 centimeter och en enkelsäng. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Kvarndammsfallet från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst. Badrum med toalett och dusch ligger två meter bort.

Smedjan är vandrarhemsrum med en dubbelsäng på Kungsgårdens bottenvåning. Sängen är 140 centimeter bred. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Kvarndammsfallet från det stora balkongfönstret, som har egen utgång med rundad trappa. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst. Rummet har tillgång till toalett på bottenvåningen och badrum med toalett och dusch på övervåningen.

Strömmen är hotellrum med två enkelsängar på Österhusets bottenvåning. Sängarna är 210 centimeter långa och fungerar även som en 180 centimeter bred dubbelsäng. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har handikappanpassat badrum med toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst.

Milstenen är hotellrum med två enkelsängar på Österhusets övervåning. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst.

Åkroken är hotellrum med två enkelsängar på Österhusets övervåning. Rummet har toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst.

Telestation Långvind är vandrarhemsrum med en säng i huset Telestation Långvind. Rummet har en enkelsäng på 90 centimeter. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström, eget gästkök och egen veranda. Liksom övriga rum har det tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst. Rummet har tillgång till toalett på Kungsgårdens bottenvåning och till badrum med toalett och dusch på övervåningen.

Alla rum har fönster i två väderstreck eller stort panoramafönster, lyxiga resårsängar, garderob, spegel, hårtork, sängbord/sänghylla/byrå, bord, fåtölj, tv, gratis fiberoptisk internetanslutning med både fast och trådlöst bredband, fönster med inbyggd myggnät, utsikt mot Långvinds ström och inte minst personlig inredning och atmosfär med konst, kartor och konsthantverk. Kungsgården Långvind har också en uppskattad restaurang, Kafé Kungsgården Långvind, för sina gäster, med meny och fullständiga rättigheter.

BadrumVandrarhemsbadrummet ligger på övervåningen i Kungsgården, är fräscht, har dusch med stor takstril, handfat och toalett. På bottenvåningen finns en separat toalett.

Gästkök finns i Kungsgården, Österhuset och Telestation Långvind.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 9 augusti 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv