Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Våra rum

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har tio rum med totalt 22 bäddar: sex hotellrum med toalett och dusch på rummet samt fyra vandrarhemsrum med delad toalett och dusch, alla med samma höga standard i övrigt. I några rum kan vi ställa in en extrasäng.

Rummen är fördelade på tre hus: Kungsgården, Österhuset och Telestation Långvind – Sveriges minsta vandrarhem. Rummen har fått namn efter grannar i det gamla järnbruket. I Kungsgården finns ett hotellrum och ett vandrarhemsrum, där husdjur är tillåtna. I Österhuset och Telestation Långvind är husdjur förbjudna.

Gästkök finns i Kungsgården, Österhusets bottenvåning, Österhusets övervåning och Telestation Långvind.

Kafé Kungsgården Långvind är vår restaurang, som är öppen för övernattande gäster, med innehållsrik meny och dryckeslista – vi har fullständiga rättigheter.

Läs mer om varje rum i menyn till vänster, med beskrivning och bilder. Nedan berättar vi kort om rummen, först i Kungsgården, sedan i Österhuset och sist Lilla Telestationen.

Kvarndammen är vandrarhemsrum med tre bäddar på Kungsgårdens övervåning. Rummet har en dubbelsäng på 180 centimeter och en enkelsäng. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Kvarndammsfallet från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Badrum med toalett och dusch ligger två meter bort.

Långvinden är hotellrum, som har dusch och toalett på rummet, med två enkelsängar på Kungsgårdens övervåning. Sängarna fungerar också som en 180 centimeter bred dubbelsäng, Rummet har separat toalett med handfat samt dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst – med särskild fågelprofil.

Mellanhammaren är hotellrum, som har dusch och toalett på rummet, med tre enkelsängar efter varandra på Kungsgårdens övervåning. Sängarna är 210 centimeter långa (två sängar) eller av normallängd (en säng). Rummet har toalett, handfat och dusch. Det är också rummet för hundar, katter och andra husdjur. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst, här med inslag av äventyr och upptäcktsresande.

Smedjan är vandrarhemsrum med en dubbelsäng på Kungsgårdens bottenvåning. Sängen är 140 centimeter bred. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Kvarndammsfallet från det stora balkongfönstret, som har egen utgång med rundad trappa. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Rummet har tillgång till toalett på bottenvåningen och badrum med toalett och dusch på övervåningen. Rummet har, för den som vill, egen direktingång från utvändig trappa.

Landsvägen är vandrarhemsrum med en dubbelsäng på Österhusets övervåning. Rummet har en dubbelsäng på 130 centimeter. Rummet har fönster med utsikt mot Kungsgården och Långvinds ström. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Badrum med toalett och dusch ligger två meter bort.

Lindallén är hotellrum, som har dusch och toalett på rummet, med två enkelsängar på Österhusets övervåning. Sängarna är 210 centimeter långa och fungerar även som en 180 centimeter bred dubbelsäng. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har handikappanpassat badrum med toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Rummet har, för den som vill, egen direktingång från utvändig trappa.

Milstenen är hotellrum, som har dusch och toalett på rummet, med två enkelsängar på Österhusets övervåning. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Rummet har, för den som vill, egen direktingång från utvändig trappa.

Strömmen är hotellrum, som har dusch och toalett på rummet, med två enkelsängar på Österhusets bottenvåning. Sängarna är 210 centimeter långa och fungerar även som en 180 centimeter bred dubbelsäng. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet har handikappanpassat badrum med toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Rummet har, för den som vill, egen direktingång från utvändig trappa.

Åkroken är hotellrum, som har dusch och toalett på rummet, med två enkelsängar på Österhusets övervåning. Rummet har toalett, handfat och dusch. Rummet har fönster med utsikt mot Långvinds ström från det stora panoramafönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, stor tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Rummet har, för den som vill, egen direktingång från utvändig trappa.

Telestation Långvind är vandrarhemsrum med en säng i huset Telestation Långvind. Rummet har en enkelsäng på 90 centimeter. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström, eget gästkök och egen veranda. Liksom övriga rum har det tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla originalkartor och konst. Rummet har tillgång till toalett på Kungsgårdens bottenvåning och till badrum med toalett och dusch på Österhusets övervåning och Kungsgårdens övervåning.

Hotell- och vandrarhemsrummen har stora fönster, de flesta rum har fönster i två väderstreck, lyxiga resårsängar, garderob, spegel, hårtork, sängbord/sänghylla/byrå, bord och fåtölj. Alla rum har tv, gratis fiberoptisk internetanslutning med både fast och trådlöst bredband, fönster med inbyggd myggnät och utsikt mot Långvinds ström. Rummen har personlig inredning och atmosfär med konst, originalkartor och konsthantverk. Kungsgården Långvind har också en uppskattad restaurang, Kafé Kungsgården Långvind, för sina gäster, med meny och fullständiga rättigheter.

BadrumVandrarhemsbadrummen ligger på övervåningen i Kungsgården (bilden) och på övervåningen i Österhuset, är fräscha, har dusch med stor takstril, handfat och toalett. På bottenvåningen i Kungsgården finns en separat toalett.

Gästkök finns i Kungsgården, Österhusets bottenvåning, Österhusets övervåning och Telestation Långvind.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 31 maj 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv