Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvinds byalag

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds byalag är en ideell förening i Långvind, Enånger. Långvinds byalag ingår i länsbygderådet HSSL_700Hela Sverige ska leva Länsbygdsrådet X-ing Gävleborg, med facebooksidan Hela Sverige X-ing. I Gävleborgs län är Långvinds byalag en av cirka 230 lokala utvecklingsgrupper. Gävleborg har kommunbygderåd i Hudiksvall, Ovanåker, Sandviken och Söderhamn. Bollnäs och Ockelbo har nätverk för lokala utvecklingsgrupper i respektive kommun.

Långvinds byalag är – via länsbygderådet – en del av riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Den samlar omkring 5 000 byalag och andra lokala utvecklingsgrupper runt om i Sverige samt ett antal riksorganisationer.

Långvinds byalag är medlem i Bygderådet i Hudiksvalls kommun.

Vi har som vår slogan ”Långvinds byalag – föreningar, företag och enskilda som förenar Långvind”.

Långvinds byalags syfte är, enligt stadgarna, ”att bevara och utveckla bruksmiljön i Långvinds bruk samt naturmiljö, kulturmiljö och besöksnäring i Långvind”.

Föreningen vänder sig till både enskilda, nätverk, föreningar och företag, som har utåtriktad verksamhet och främjar Långvinds utveckling, enligt stadgarna: ”Långvinds byalag ska samordna ideella föreningars, företags och enskilda personers verksamhet i Långvind samt främja utveckling och näringsliv i Långvind med omnejd.”

Föreningen bildades den 6 september 2015.

Långvinds byalag vill på olika sätt främja utvecklingen i den gamla järnbruksmiljön, av Långvinds fantastiska naturmiljö och Långvind i övrigt.

Läs mer om Långvinds byalag, dels på sidorna till vänster, dels på sidorna Skrivelser och artiklar, Detta jobbar vi med och Detta har vi gjort.

Sidan uppdaterad 10 maj 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv