Långvindssbrickan

Långvind har sin egen bricka, gjord av Hudiksvallskonstnären Pia Forslöf-Nilsson, känd som Pia F, i formpressad björk av högsta kvalitet.

Långvindsbrickan finns i två storlekar:
• stor (diameter 46 centimeter): 445 kronor
• liten (diameter 38 centimeter): 395 kronor

Långvinds byalag tog fram Långvindsbrickan till sommaren 2018.

Brickan är ett härligt gytter, i lätt naivistisk stil, som är typisk för Pia F.

Hon har gjort mängder av brickor med motiv från Hälsingland: landskapet som helhet med olika vinklar, de två historiska städerna Hudiksvall och Söderhamn, kommunen Nordanstig och större samhället som Iggesund, orter som Enånger och Forsa, byar som Sörfjärden och Hårte, bygder som Järvsö och Dellenbygden, men också öar som Kråkön och Agön.

Nu hjälper Pia F även till att sätta lilla Långvind på kartan.

Långvindsbrickan fångar Långvind från den gamla järnbruksmiljön till fritidsområdet. På brickan finns Långvind i alla fyra årstider, aktiviteter som bad och bruksvandring, fiske och skridskoåkning, skärgård med fyr och säl, byggnader med Långvinds kapell som andligt och kulturellt centrum, men naturligtvis också med masugn och herrgård, Kungsgården och Bränneriet plus en rad andra byggnader som besökaren känner igen.

Den ideella föreningen Långvinds byalag säljer Långvindsbrickan. Den finns till salu på Kungsgården Långvind, Långvindsbruk, telefon 0650-822 33 och mejl langvinds-byalag@langvind.com. Långvinds byalag kan också skicka brickan till den som inte har vägarna förbi.

Genom att köpa Långvindsbrickan stödjer man Långvinds byalag, som arbetar för att ”främja utveckling och näringsliv i Långvind med omnejd.”

Sidan uppdaterad 22 juni 2019