”Musik i sommarkväll” i Långvind

Lördag 29 juni 2024 startade årets ”Musik i sommarkväll” i Långvinds brukskapell. I år blir det tre förändringar jämfört med tidigare ”Musik i sommarkväll”: ingen präst och organist på hälften av musikgudstjänsterna, ingen ”Musik i sommarkväll” 10 augusti när Monica Törnell och Lasse Holm uppträder och ingen ”Musik i sommarkväll” 24 augusti.

Sista ”Musik i sommarkväll” är 17 augusti. Första sommaraktiviteten var ”annandag midsommar”, 23 juni, med gudstjänst, kapellstämma och servering. Programmet i sin helhet finns på Evenemangskalender för Långvind.

Hur gick det med gudstjänst och stämma?

– Det var mycket folk på “annandag midsommar”, närmare 40 personer, säger Pärlennart Larsson, ordförande i kapellföreningen, glatt överraskad över den mycket goda tillströmningen.

Hur gick premiären på ”Musik i sommarkväll”?

– Vi var 22 personer, också mycket bra, säger han.

Enånger-Njutångers församling vägrar för första gången att ställa upp med präst och organist på alla ”Musik i sommarkväll”.

Vad säger du om det?

– Det är trist, men vi har fått ihop ett komplett program ändå, säger han.

Varför ska man komma på ”Musik i sommarkväll”?

– Långvinds kapell är en unik miljö med fint musikprogram, där man kommer nära varandra, väl värt en resa, säger han.

När är kapellet öppet?

– Vi försöker hålla öppet som tidigare, mellan klockan 10 och 20 från söndagen i midsommarhelgen till och med augusti, säger Pärlennart Larsson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson