Premiär för
kajaker i Långvind

I dag var det säsongspremiär för havskajaker på Kungsgården Långvind, Enånger, på Hälsingekusten. Här är dagens andra grupp.

Tack vare STF Boende och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvinds samarbete med Näsviken Kajak, har anläggningen nu utvidgat sortimentet till tre dubbelkajaker och fyra enmanskajaker med totalt tio platser. Vid behov kan Kungsgården Långvind mönstra tjugo platser i kajaker eller mer.

I kajakhyran ingår alltid flytväst, diverse kajaktillbehör och instruktion. Kungsgården Långvind hyr också ut sjökort, säkerhetspaket (pump och flottör), vattentät packpåse och vattentätt fodral för läsplatta respektive mobiltelefon

– Om ni behöver hjälp med transport till lämpligt vatten, hjälper vi till med det, säger Agneta Bengtson.

Kajakerna är robusta kajaker (enmanskajaker) och dubbelkajaker (tvåmanskajaker) i plast med bra stuvutrymme i kajakerna. 

Förutom kajaker har Kungsgården Långvind också uthyrning av brädor/SUP, både hård bräda (kompositbräda) och uppblåsbar bräda. Paddelsurfing eller ståpaddling är en kombination av surfing och paddling. Den utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna.  

Läs mer om kajakuthyrning på https://langvind.com/…/hyra…/hyra-kajak-och-sup/

Text och foto:
Jörgen Bengtson