Längdskidor

Det finns goda förutsättningar att åka längdskidor i Långvind med omnejd.

Långvindsbruk–Långvinds fritidsområde
Ett preparerat skidspår på 7,5 kilometer löper från Långvindsbruk till Långvinds fritidsområde. Skidspåret går den södra vägen från Långvindsbruk, korsar Snäckenvägen till Långvinds fritidsområde, fortsätter söder om Byåsen och väster om Byhedsjön till korsningen Saltpannavägen–Snäckenvägen i fritidsområdet. Skidspåret öppnar när det finns två till tre decimeter snö. I Långvindsbruk finns bastu och dusch mot avgift.

Lindefallet–Fågelhällan
Ett preparerat skidspår på 5 kilometer finns från Lindefallet till Fågelhällans slalombacke. Skidspåret börjar vid Tallmons festplats och slutar vid toppstugan. Till en början följer skidspåret elljusspåret. Sedan visar en skylt vägen.

Enånger med elljus
Ett preparerat elljusspår finns i Enånger i anslutning till idrottsplatsen på västra sidan av E 4:an.

Skidspår.se ger svar
Utöver dessa finns massor av skidspår på Hälsingekusten och dess närhet.

En fantastisk källa till många – men inte alla – skidspår är webbplatsen Skidspår.se. Den har detaljerade uppgifter om öppna skidspår. Här kan man söka skidspår på län, kommun, anläggning/namn och detaljer som minimum spårlängd, belysta spår, konstsnöspår, avgiftsbelagda spår, avgiftsfria spår, spår som tillåter hund/pulka, spår preparerade för klassisk stil, spår preparerade för skate och spår med omklädningsrum.

Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 7 november 2021