Utförsåkning

Det finns goda förutsättningar att åka utför i Långvind med omnejd.

Slalom utanför Enånger
På berget Fågelhällan i Vedmora, sydväst om Enånger, finns en slalombacke med lift och toppstuga. Anläggningen drivs sedan 1991 av Enångers idrottsklubb.

Slalombacken är 375 meter lång och har en fallhöjd på 75 meter. Den har två nedfarter och lift. Anläggningen har toppstuga med servering, värmestuga och preparerade längdskidspår.

Det behövs ett rejält snötäcke för att backen ska gå att ta i bruk, eftersom det inte finns någon snökanon. Backen har däremot en pistmaskin.

Backen har öppet lördag–söndag klockan 10–15 och ibland också på andra tider.

Information om backens öppettider finns på webbplatsen för Fågelhällan och Facebook.

Hedebacken utanför Hudiksvall
Hudiksvall, knappt en halvtimmes bilresa från Långvind, finns Hedebacken. Anläggningen ägs av Friluftsfrämjandet Hudiksvall men drivs och förvaltas i samarbete med IF Hudik Alpin genom föreningen Hedebackens Vänner.

Slalombacken har tre nedfarter i olika svårighetsgrad, med fallhöjd på 50 meter och längsta nedfart på 400 meter. Här finns också en pulkabacke och anslutande elljusspår på 6 kilometer. Slalombacken har snökanon och belysning.

Läs mer på webbplatsen för Hedebacken och Facebook.

Rejäla backar i Järvsö och Hassela
Järvsö, drygt en timmes bilresa från Långvind, har backar av hög klass för utförsåkning. Läs mer på www.jarvsobacken.se.

Hassela, drygt en timmes bilresa från Långvind, erbjuder också utförsåkning av hög klass. Läs mer på www.hasselaski.se.

Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 7 november 2021