Boka boende på Kungsgården Långvind!

Gästkök och samlingsrum

PrintFriendly and PDF

Kungsgården Långvind har fyra gästrum med hotellstandard, totalt tio sängplatser. Rummen har fått namn efter grannar i det gamla järnbruket. Tre gästrum ligger på övervåningen och ett på bottenvåningen.

BadrumBadrummet ligger på övervåningen, är fräscht, har dusch med stor takstril, handfat och toalett. Badrummet ligger två meter från respektive rum.

På bottenvåningen finns en separat toalett, som gör att det sällan blir kö till toaletten.

Badrum och toalett är präglade av vår miljöprofil, med flergångshanddukar av frotté istället för engångshanddukar av papper och annat samt naturligtvis miljömärkt tvål.

 

Bruket kokBruket är det ljusa allrummet på övervåningen, som också är vandrarhemmets gästkök.

Här finns en matrumsdel med fullt utrustat minikök, inklusive kylskåp och frysbox samt häll och mikrovågsugn för vandrarhemsgästerna. Runt matbordet finns det plats för fyra till fem personer. Köket är välutrustad – om något fattas, säg till så försöker vi ordna det!

Alla gäBruket sittgruppster har gratis tillgång till kaffebryggare (kapselmaskin), bryggt te, pepparkakor från lokalt hembageri, italienska mandelskorpor och chokladbitar.

Från köket har man en härlig utsikt över Långvinds ström.

Bruket har också en liten sällskapsdel, med fåtöljer och tevagn. Vi har laddat upp med olika sällskapsspel, tidskrifter och böcker, med något som ska passa alla.

Bruket har även en liten barnavdelning, med leksaker och böcker.

SalenSalen är samlingsrummet på bottenvåningen, med takhöjd under nock på 5,3 meter och en fondvägg med handbilade, många hundra år gamla, stockar. Rummet har synliga takbjälkar och öppen spis. I ena ändan av rummet finns ett högt ”kyrkfönster”, som tillsammans med fönstren på långsidan ger rummet ett härligt ljus.

Salen är restaurang för våra gäster, se gärna vår meny och dryckeslista.

Salen har även en hemtrevlig soffgrupp.

Rummet rymmer även ett bibliotek med skönlitteratur och cd-filmer, som gästerna får låna. Alla gäster är välkomna att använda Salen.

Salen används också som konferensrum och har fullständig AV-utrustning, inklusive fast monterad videoprojektor och filmduk.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 24 maj 2017


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv