Tomtemys på topplista
för jultillställningar

Tomtemys i Långvindsbruk finns med på årets lista av besöksvärda julmarknader, som Svenska Turistföreningen (STF) publicerar i dag (se bilden). Listan omfattar bara åtta marknader, varav en är Tomtemys, som går av stapeln lördagen i andra advent, i år den 9 december.

– Ett besök på julmarknad är ett perfekt sätt att komma i julstämning, skriver STF och listar ”några av våra favoriter”.

STF berättar att Tomtemys bjuder in ”till en spännande tillställning för både stora och små barn. Närmare 1 500 marschaller och andra ljus står uppradade längs vägen till Långvind tillsammans med tomtar, vättar, troll, älvor, rumpnissar och även moderna figurer från framför allt Disneys värld. I stugan vid gamla ångsågverket tar tomten emot, och i café Bränneriet bjuds det på korv, festis, kaffe och pepparkakor.”

Julmarknaderna finns med i STF:s månatliga nyhetsbrev, som går ut till tiotusentals mottagare. December månads nyhetsbrev innehåller adventskalender, mysiga julmarknader, familjeveckor i fjällen, Sveriges bästa boenden och upplevelser, Norrskenet dansar i Abisko och intern medlemsinformation.

Tomtemys arrangeras för åttonde året. De senaste åren har Tomtemys lockat 1 500–2 000 besökare till lilla Långvindsbruk på Hälsingekusten.

Långvind.com har skrivit om Tomtemys allt sedan det hela startade 2010 som Tomtesmyg: Tomtemys på åttonde året (24 oktober 2017), Långvinds Tomtemys lockade fler än vanligt (3 december 2016), Tomtemys lockar igen (4 december 2015), Rekordmånga på Tomtemys (7 december 2014), Tomtemys femårsjubilerar (13 november 2014), Dundersuccé för Tomtemys (9 december 2013), Åter dags för Tomtemys (6 december 2013), Sara Årets Enångrare (23 juni 2013), Tomtemys jättesuccé (9 december 2012), Tomtemys i Långvind (6 december 2012), Tomtesmyg tillbaka (27 oktober 2011), Tomten smyger igen (11 december 2010), Dundersuccé för Tomtesmyg (4 december 2010) och Tomten smyger i Långvind (15 november 2010).

På Långvind.com finns också en informationssida om Tomtemys.

Jörgen Bengtson