Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Hopp om posten
åter till Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Posten AB – i dag Postnord – lämnade Enånger 2011, när Evas kiosk blev av med pakethanteringen. Posten flyttade till Iggesund. Den 1 november i år flyttade den än längre bort, till OKQ8 på Södra vägen i Hudiksvall. Men efter flytten visar det sig att det finns en strimma av hopp om att få posten åter till Enånger.

Coop Enånger – som tidigare inte var intresserad av att bli postombud eller inte har kunnat uppfylla Postnords krav – flaggar nu för intresse att bli postombud.

Enligt Patrik Wallin, försäljnings- och driftchef på Coop Mitt, kom butikens investering i nya kyl- och frysdiskar emellan, när frågan om Postnords paketutlämning tidigare var aktuell. Nu är diskarna på plats.

– Vi är oerhört positivt inställda till Postnord och har paketutlämning i många av våra butiker. Jag tar kontakt med Postnord i dag, säger Patrik Wallin, som blev intervjuade av Helahälsingland.se i går.

Fram till mitten av 1990-talet hade Enånger postkontor. Det låg för övrigt granne med dagens Coop Nära. Vad Långvind.com vet, så har Enånger haft postservice allt sedan rikskansler Axel Oxenstierna införde postväsendet på sextonhundratalet (Postverket skapades 1636).

Coop Nära Enånger är sedan tidigare både ombud för DHL, Schenker och Systembolaget samt kommunal servicepunkt, så det vore naturligt att vara också ombud för Postnord.

Långvind.com har tidigare skrivit om posten i Enånger: Hälsingeprotest till regeringen (21 oktober 2011), Post och bredband i fokus (5 augusti 2011), Posthopp i Enånger (15 juli 2011), Litet hopp för Enångersposten (30 maj 2011), Stoppa Postens nedläggning (28 februari 2011), Posten stänger i Enånger (21 februari 2011), Växande paketdistribution i Enånger (17 december 2009) och Alla brevlådor kvar (14 augusti 2009).

Långvind.com återkommer i frågan.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 14 november 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv