Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Lassekrog
fortsätter i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Krögarparet från Lassekrog, Peter och Åsa Hommen, fortsätter att driva Café Bränneriet i Långvindsbruk 2020. De har avtalat med Holmen Skog AB att driva Bränneriet, inklusive Kolhuset, nästa år.

– Vi har kommit överens med Holmen att driva anläggningen nästa sommar, säger Peter Hommen till Långvind.com, till höger på bilden, med Åsa vid sin sida.

Peter och Åsa Hommen tog över Café Bränneriet med kort varsel i somras efter två år då Bränneriet varit stängt. Nu har de mer tid på sig att förbereda sommaren och då komma igång betydligt tidigare.

Paret Hommen drev under fyra årtionden Lassekrogs gästgiveri, Färila. Peter Hommen lagade dessutom ofta mat på landshövdingeresidenset i Gävle, har ingått i kocklandslaget och varit engagerad i Nobelmiddagen.

Efter pensioneringen från Lassekrog har de drivit Café Perrongen på Hudiksvalls järnvägsstation och efter det choklad- och karamelltillverkning, med butik, mittemot Ica Träffpunkter på Öster i Hudiksvall.

Långvind.com har tidigare skrivit om det nya krögarparet på Café Bränneriet, Torsdagar med kolbullar och Kolaranders (9 juli 2019), Café Bränneriet slår upp portarna (27 juni 2019) och Café Bränneriet öppnar i sommar (12 juni 2019).

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv