Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Torsdagar med
kolbullar och Kolaranders

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet är i gång, med lättare rätter och mycket godsaker. På lördag vidgar Peter och Åsa Hommen menyn med hemgravad lax, inlagd strömming och omelett.

En annan nyhet är torsdagar, då Kolaranders från Kojbyn i Lassekrog berättar om livet i Långvind. Till detta steker Bränneriet som sig bör – kolbullar. Bränneriet serverar Kolaranders och kolbullar klockan 13–18 varje torsdag.

Bränneriet har inte haft någon arrendator på två år, när Peter och Åsa Hommen på försommaren bestämde sig för att satsa på Café Bränneriet. Nu är det öppet alla dagar i veckan klockan 11–18 till och med mitten av augusti, då öppettiden övergår till onsdag–söndag fram till 31 augusti.

I dag fick Café Bränneriet också igång en egen Facebooksida, Cafe Bränneriet Långvind, som har 91 följare.

Sedan en tid har Bränneriet också en Instagramsida, cafe_branneriet_langvind, med 23 följare.

Peter och Åsa Hommen är pensionärer, men de har inte kunnat slå sig inte till ro efter Lassekrog, som de drev i närmare 40 år. Först köpte de Café Perrongen på Hudiksvalls järnvägsstation och fick fart på det tidigare konkursade kaféet. Sedan de lämnat Café Perrongen, blev parets nästa engagemang choklad- och karamelltillverkning med butik, mittemot Ica Träffpunkter på Öster i Hudiksvall.

Nu är det Café Bränneriet som gäller, både i år och ytterligare en tid framåt.

Långvind.com smakade på danska smørrebrød och räksmörgås, båda smakade utmärkt och var gjorde med hembakat bröd.

Långvind.com har haft två artiklar om Café Bränneriets nya krögare, Café Bränneriet slår upp portarna (27 juni 2019) och  Café Bränneriet öppnar i sommar (12 juni 2019).

Långvind.com har också en unik sammanställning av restauranger, kaféer och andra serveringsställen på Hälsingekusten, som har havskontakt – ibland från uteplats som för Café Bränneriet. Läs mer på Sommarrestauranger under fliken ”Göra”!

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv