Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Minsta restaurangen
har blivit mycket större

Print Friendly, PDF & Email

– Vi är, vad jag vet, Hälsinglands minsta restaurang med fullständiga rättigheter, men nu växer vi med drygt 60 procent, från åtta till tretton platser, berättar Agneta Bengtson på Kafé Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Det är restaurangdelen på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, Enånger, vi talar om. Den ligger i en av de forna fyra smedsbostäderna i Kungsgården, som tidigare bestod av kök, kammare och vindsrum. I dag heter den Salen, har en nockhöjd på 5,3 meter och en handbilad gammal timmervägg som fond.

– När vi startade som rum och frukost, bed and breakfast, B&B, sommaren 2010, hade vi ingen tanke på att också bli restaurang. Men med tiden kände vi att vi ville ge gästerna mer av en helhetsupplevelse, att kunna erbjuda också mat och dryck. I mars 2016 öppnade vi restaurang och i maj började vi servera öl, vin, sprit och andra alkoholhaltiga drycker, berättar hon.

Kafé Kungsgården Långvind heter så efter ett sommarkafé med samma namn, som Agneta och Jörgen Bengtson drev till och från åren tidigare. Dagens kafé erbjuder mat – menyn består av 15 förrätter, huvudrätter och efterrätter plus halvdussinet tilltugg i form av smörgåsar och snack – och dryck av allehanda slag.

Det speciella med Kafé Kungsgården Långvind är att det inte vill ha gäster utifrån, utan erbjuder mat och dryck till hotell-, vandrarhems- och husbilsgäster på Kungsgården Långvind. Till detta kommer klassiskt Afternoon Tea, om man är minst sex personer och beställer det i förväg, dopkaffe och bröllopskaffe för framför allt dem som firar sin högtid i Långvinds kapell samt festvåning för den som vill fira födelsedag, bröllopsdag eller annan högtidsdag.

Förra lördagen hade Kungsgården Långvind 35 personer till ”dopkaffe” i form av Afternoon Tea – med te istället för kaffe – vilken var rekord.

– Vi är inte stenhårda med att säga nej middag för utomstående. Om någon hör av sig om middag och vi har plats, så är sällskapet välkommet. Vi är dessutom alltid öppna för frukost med guldkant, bara man bokar dagen före, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 14 juli 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv