Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Festvåning

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har festvåning för mindre sällskap på upp till cirka 20 personer. Vi vänder oss till dig som vill fira födelsedag, bröllopsdag eller annan högtidsdag eller bemärkelsedag i en unik miljö, med personligt värdskap.

Vi erbjuder festlokal i en hälsingegård i järnbruksmiljö, med en härlig natur- och kulturmiljö som inramning. Festvåningen ligger mindre än en halvtimma från Hudiksvall och Söderhamn, knappt en timma från Bollnäs och högst 80 minuter från Gävle, Ljusdal och Sundsvall.

Vi dukar upp en festmåltid i vårt största rum, Salen (bilden), med takhöjd under nock på över fem meter, en fondvägg med handbilade timmerstockar, ett högt ”kyrkfönster” i fondväggen, öppen spis, kakelugn och härlig utsikt över Långvinds ström.

Kungsgården Långvind är öppen för bokade sällskap.

Gästerna får välkomstdrink före måltiden, antingen utomhus eller i Biblioteket, med gamla kartor på väggarna, encyklopedier i bokhyllorna och öppen spis i hörnet

Vi dukar upp en trerättersmeny i Salen, se menyförslag!

Vi har fullständiga rättigheter och serverar öl, vin, champagne/mousserande vin, starkvin, likör, konjak, whisky, kryddat brännvin och okryddat brännvin. Vi har lokala produkter från Helsinge Ångbryggeri, Tevsjö Destilleri i Järvsö och Mackmyra. Läs mer på dryckeslistan!

För den som har elbil, har vi laddstation. Vi har alltså elbilsladdning för våra gäster.

Kungsgården ligger nio minuter från E4:an och Ångersjöns rastplats, halvvägs mellan Glada Hudik och Söderhamn.

Här finns vi: Kungsgården Långvind!

Välkommen till Kungsgården Långvind – hälsingegård i järnbruksmiljö med festvåning för mindre sällskap!

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 13 juli 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv