Boka boende på Kungsgården Långvind!

Café Bränneriet
slår upp portarna

Print Friendly, PDF & Email

Måndag 1 juli klockan 11 slår Café Bränneriet i Långvindsbruk, Enånger, upp portarna. Restaurangen i Långvind, som inte hållit öppet på två år, har fått välkända krögare: Peter och Åsa Hommen. De drev under fyra årtionden Lassekrogs gästgiveri, Färila. Peter Hommen lagade dessutom ofta mat på landshövdingeresidenset i Gävle, har ingått i kocklandslaget och varit engagerad i Nobelmiddagen.

Nu blir det kafé men också en del mat i Bränneriet.

– Vi kommer att servera lättare rätter, smårätter, gravad lax som vi lagar själva, omeletter och danska smörebröd, säger Peter Hommen till Långvind.com.

Utöver det får Café Bränneriet ett klassiskt utbud för just ett kafé.

Torsdagar blir det underhållning och kolbullar. Ytterligare några kvällar under sommaren blir det andra program.

Café Bränneriet kommer också med en Facebooksida, men det är inte klart när den blir offentlig.

Klart är däremot att Café Bränneriet kommer att hålla öppet hela sommaren, till och med lyskvällen den 31 augusti.

– Till en början kör vi alla dagar klockan 11–18. Senare under sommaren blir det sannolikt onsdag–söndag, berättar han.

På Långvind.com:s fråga om det blir Långvindstallrik, som alla restauratörer haft hittills, ber han att få återkomma. Frågan var ny.

Peter och Åsa Hommen må vara pensionärer, men de slog sig inte till ro efter Lassekrog, utan köpte Café Perrongen på Hudiksvalls järnvägsstation och fick fart på det tidigare konkursade kaféet. Sedan de lämnat Café Perrongen, blev parets nästa engagemang choklad- och karamelltillverkning, med butik, mittemot Ica Träffpunkter på Öster i Hudiksvall. Nu är det Café Bränneriet som gäller, och det kan mycket väl bli mer än en säsong.

Långvind.com berättade redan den 12 juni 2019 att Café Bränneriet kommer att hålla öppet i sommar, Café Bränneriet öppnar i sommar.

Långvind.com har också en unik sammanställning av restauranger, kaféer och andra serveringsställen på Hälsingekusten, som har havskontakt – ibland från uteplats som för Café Bränneriet. Läs mer på Sommarrestauranger under fliken ”Göra”!

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv