Enångersloppis
utmanar Brickaloppan

I morgon och nästan fem veckor framåt är Enångers bygdegård en stor loppmarknad, en långloppis som är en värdig utmanare till Hälsinglands största loppmarknad på Bricka bygdegård, Bjuråker.

Enångers bygdegård har i sommar en loppmarknad för tredje året, som blivit så stor och har så hög kvalitet att den utmanar loppmarknaden på Bricka bygdegård. Bricka loppis lockar folk från vida omkring och har vuxit till en turistmagnet i Bjuråker; den kallar sig för Hälsinglands största loppmarknad.

Enångers bygdegård är en riktig utmanare till Bricka bygdegård på området loppmarknad, även om den har kortare öppethållande. Enångersloppan håller öppet 29 juni–31 juli klockan 10–15 med kvällsöppet onsdagar till 19.30. Vad Långvind.com vet är den Hälsingekustens största sommarloppmarknad.

När Långvind.com besökte Enångers långloppis förra året, var det full ruljans halvvägs in i sommarperioden.

– Folk kommer när vi öppnar, och sedan är det full rusch till klockan 15, säger Susann Vestling (till höger på bilden), som sitter i kassan tillsammans med Katarina Sandquist (vänster), rapporterade Långvind.com för ett år sedan.

Normal bemanning på loppmarknaden är tre personer. Den som har något att sälja, gör tjänst i några pass.

Det kostar 150 kronor att delta på loppmarknaden. För det får man prisetiketter, så det bör räcka.

Tio procent av försäljningsvärdet går till Enångers bygdegård, som på detta sätt får en både bra intäkts- och aktivitetskälla. Den som vill följa vad som händer inför och under loppmarknaden, kan göra det på Facebooksidan för Enångers bygdegård, som har 545 följare.

Långvind.com har tidigare skrivit om Enångers storloppis: Enångers storloppis utmanar Brickaloppan (18 juli 2018), Långloppis blev storsuccé (1 augusti 2017) och Explosion av loppmarknader (28 juni 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson