Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Stoppa Postens nedläggning

Print Friendly, PDF & Email

– Postens nedläggning av pakeutlämning i Enånger och Lindefallet är fullständigt oacceptabel, säger Jörgen Bengtson, kommunpolitiker för Centerpartiet, med anledning av att Posten AB den 15 augusti i år stänger Enångers båda postombud, Evas kios och Linde Livs. Den som vill hämta paket, brevpostförskott, rekommenderade brev och aviserade stora brev får framöver resa tre mil till Iggesund.

Statliga Posten – med uppdrag att sköta postdistributionen i hela Sverige – rustar ner. Den största paketdistributören, Posten AB med 3 980 försändelser i Evas kiosk 2010, tänker lämna den lokala marknaden!

– Detta är fullständigt oacceptabelt. Jag uppmanar därför kommunalrådet Caroline Schmidt att agera för att få Posten AB att tänka om, så det fortsatt finns postombud (”Frimärksombud med utlämning” eller ”Postombud”) i alla tätorter och småorter i Hudiksvalls kommun som har det i dag, säger Jörgen Bengtson (C) i en interpellation till sin partikollega i Hudiksvall.

Han undrar också om kommunalrådet är berett att samla Hälsingerådet, där alla sex hälsingekommuner ingår, i ett agerande mot Posten AB.

– Nedläggningen i Enånger och på andra ställen innebär längre resor och därmed ökad miljöbelastning, eftersom bilåkandet kommer att öka. För dem som inte har egen bil, blir livet mycket mer komplicerat, skriver han.

– När Posten AB minskar antalet postombud i en stad eller en ort där det finns flera ombud – som i Hudiksvall, Söderhamn och Bollnäs – innebär det bara en längre promenad för kunden. I Enånger innebär det två dagars vandring till och från Iggesund.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv