Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Årets Enångrare – en förening

Print Friendly, PDF & Email

Enångers hembygdsförening utser sedan flera år en särskilt bemärkt person till Årets Enångrare. I år blev det – Röda korset. Hembygdsföreningen motiverar priset med att Röda korset har en verksamhet, som engagerar och bryr sig om de äldre.

Röda korset i Enånger arrangerar soppluncher med dragspel sista måndagen varje månad, återkommande träffar med Sockenbilder och elvakaffe, bokcirklar och utflykter.

Utmärkelsen Årets Enångrarev har tidigare gått till Toralf Nilsson och Bosse Östlin från Glada Hudik-teatern (2008); Hans Ekbrink, primus motor i Sockenbilder och Långvinds bruksmuseum (2007); Bernt Åkerlund, byggmästare och politiker (2006); Elsy Ring, drivande inom Enångers badmintonklubbs ungdomsverksamhet (2005); Östen Eriksson, musiker och artist (1995).

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 2012-05-23


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv