Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Coop Enånger
vill bli postombud

Print Friendly, PDF & Email

Coop Enånger vill gärna bli ombud för Posnord. Men frågan måste komma från Postnord, som inte ställt frågan till Coop, utan istället flyttat postservicen ännu längre bort från Enånger.

När luttrade Enångersbor inte trodde att Postens service kunde bli ännu sämre – efter flytten från Enånger till Iggesund – blev de varse, att det kunde den: Den 1 november 2019 flyttade Postens brev- och paketservice till Hudiksvall, där OKQ8 på Södra vägen är postombud för Enånger.

En del av verksamheten är kvar på Ica i Iggesund: rekommenderade brev och postförskott.

Långvind.com har intervjuat ansvarig chef för Coop Enånger, Patrik Wallin på Coop Mitt. Han är mycket tydlig med att Coop Enånger gärna vill bli postombud.

Har Coop Enånger fått frågan från Postnord om att bli postombud för brev och paket, när Posten flyttar än längre bort från Enånger?

– Nej.

Om Coop får frågan från Postnord om att bli postombud för brev och paket, skulle ni då tacka ja.

– Då kommer vi naturligtvis se över möjligheten till ombudskap i Enånger. Vi har ett bra samarbete med Postnord och de finns i många av våra butiker.

Har ni frågat Postnord om att bli postombud?

– Nej, det är inget vi frågar om. Postnord måste fråga oss. Bollen ligger hos Postnord.

Har ni plats i Coop Enånger för att bli postombud?

– Det får vi se över om frågan blir aktuell.

I dag är Coop Enånger ombud för DHL, Schenker och Systembolaget. Det kan väl inte vara något problem att också bli ombud för Postnord?

– Postens paketvolymer är mycket större än DHL:s och Schenkers, men vi är mycket intresserade av att bli Postnordombud!

Frågan om att åter få posten till Enånger ligger alltså hos Postnord. Nu vet vi att Coop är positivt inställd till att bli postombud.

Långvind.com har tidigare skrivit om posten i Enånger: Hopp om posten åter till Enånger (13 november 2019), Hälsingeprotest till regeringen (21 oktober 2011), Post och bredband i fokus (5 augusti 2011), Posthopp i Enånger (15 juli 2011), Litet hopp för Enångersposten (30 maj 2011), Stoppa Postens nedläggning (28 februari 2011), Posten stänger i Enånger (21 februari 2011), Växande paketdistribution i Enånger (17 december 2009) och Alla brevlådor kvar (14 augusti 2009).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv