Boka boende på Kungsgården Långvind!

Sommarkonserter
inställda i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Det blir inga sommarkonserter i Långvindsbruk i år. Coronapandemin sätter stopp för festivalgeneralen Erik Ohlssons planer på ”Sommarens första konsert” och ”Sommarens sista konsert” med kända artister och konstnärer.

Tanken var att låta två Långvindskonserter rama in stadsfesten i Glada Hudik, Hudikkalaset, 24–25 juli. Erik Ohlssons planer var att följa upp de två föregående årens succé – Sista konserten i Långvind – med en inledande konsert i Långvind och koppla dessa till Hudikkalaset.

Startskottet skulle ha gått söndagen den 5 juli med ”Sommarens första konsert i Långvind”. Dragplåster var Bo Kaspers orkester och vernissage med Per Sonerud.

Avslutningen skulle ske strax före skolstart, fredagen den 14 augusti, med ”Sommarens sista konsert i Långvind”.

Bilden är från konserten i Långvind 2019.

Långvind.com har haft flera artiklar om Långvindskonserterna: Långvind blir del av Hudikkalaset (6 januari 2020), Långvindskonsert tillbaka nästa år (25 augusti 2019), ”Sommarens sista konsert i Långvind” (7 juli 2019), Magisk afton med TAW och Engmans (11 augusti 2018) och Sommarens sista konsert i Långvind (10 maj 2018).

Långvind.com har också haft flera artiklar om Hudikkalaset: Oklart för Hudikkalaset och Långvindskonserter (3 maj 2020), Hudikkalaset går i graven? (28 juli 2029),  Hudikkalaset med många dragare (25 juli 2019), Hudikkalaset rockar loss i tre dagar (26 juli 2018), Glada Hudik festar (28 juli 2016) och Stadsfesten i Hudik lever (25 juli 2013).

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv