Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind blir
del av Hudikkalaset

Print Friendly, PDF & Email

Festivalgeneralen Erik Ohlsson rör om, med Långvind och Hudik i grytan. Hudikkalaset flyttar till Köpmanberget 24–25 juli 2020, men startskottet för kalaset går i Långvindsbruk 5 juli med Sommarens första konsert!

Framgången med ”Sommarens sista konsert i Långvind”, som Långvind.com skrivit om flera gånger, gör att Erik Ohlsson har två konserter i Långvind i sommar. Sommarens första konsert blir inledningen till nya Hudikkalaset. Sommarens sista konsert blir, liksom de två tidigare åren, i mitten av augusti

Bilden visar konserten i Långvind 2018.

– Det är en grym konsertarena, ligger nära både Söderhamn och Hudiksvall och har kapacitet i paritet med Stenegård och Skuleberget om vi gör det bra, säger Erik Ohlsson i tidningen Hälsingland (2019-12) och syftar på Långvindsbruk.

Hudiksvalls stora stadsfest flyttar alltså från Rådhusparken till Köpmanberget, där den tidigare varit. Här lägger arrangören fokus på en stor scen med tre artister per kväll och dansbanan som ska få ”klubbkänsla”.  Erik Ohlssons kärlek till Köpmanberget som ett folkets park är tydlig:

– Det är där evenemanget varit som roligast och nu tar vi tillbaka fokus på att det ska vara en riktig folkfest, säger han till Hälsingland.

Hudikkalaset hade rekordmånga besökare 2019, 16 000 personer. Det går från att ha blivit större och större till att nu bli en mindre, mer intim och hållbar stadsfest. Dessutom får stadsfesten en koppling till Långvind, som överhuvud taget inte funnits tidigare.

– Köpmanberget och Långvind är två arenor med begränsade kapaciteter som vi kommer kunna sälja slut. Fokus blir istället på att ha jäkligt kul! Med det nya konceptet kan vi också nischa oss mot olika målgrupper, säger Erik Ohlsson.

Långvind.com har haft flera artiklar om Sommarens sista konsert i Långvind: Långvindskonsert tillbaka nästa år (25 augusti 2019), ”Sommarens sista konsert i Långvind” (7 juli 2019), Magisk afton med TAW och Engmans (11 augusti 2018) och Sommarens sista konsert i Långvind (10 maj 2018).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad den 8 februari 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv