Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindskonsert
tillbaka nästa år

Print Friendly, PDF & Email

”Sommarens sista konsert i Långvind” på lördagskvällen blev en succé. Arrangören Erik Ohlsson lovar att det blir en ny nästa år.

– Vi kommer garanterat tillbaka, säger en upprymd Erik Ohlsson till Långvind.com, när Östen med resten rockar loss från scenen.

Halvvägs in i konserten berättar han att det är ungefär 800 personer i publiken, varav 95 procent har köpt biljetter i förväg.

Vädret var på arrangörens sida, efter lite regn tidigare. Enda bekymmer var knotten, men de är på reträtt när Långvind.com kommer till konserten strax efter 21.30.

– Det har varit en bra kväll. Långvind är en grym plats att ha konsert på. Det är roligt att folk kommer, summerar han.

Förra året gjorde Tomas Andersson Wij och Engmans kapell succé med en stor konsert i Långvindsbruk, som många då trodde var för första och sista gången. Men arrangören fick blodad tand.

I år intog Monica Törnell, Östen med resten och Engmans kapell scenen, som var uppbyggd mellan Kolhuset och Stångjärnsmagasinet i den centrala delen av Långvindsbruk.

Konserten startade vid 19.30-tiden höll på till strax efter 23.

Nytt för i år var att det fanns gott om mat och dryck, som förra året tog slut innan konserten hade börjat på riktigt.

Nu var Café Bränneriet öppet, Matsas mat från Ovanåker sålde hälsingepita med kött eller vegetariskt innehåll, Långvinds bruksmiljöförening krängde korv, arrangören hade dryckesstånd i Kolhuset, Hälsinge Ångbryggeri hade stor ölbuss med försäljning – på bilden serverar Ingeborg och Peter Orest lokal öl till gäster på Kungsgården Långvind.

En annan förändring var att konserten var två veckor senare än förra året.

Erik Ohlsson är också arrangören av stadsfesten i Hudiksvall, Hudikkalaset. Hans kärlek till den gamla bruksmiljön i Långvind är stark. Sommarens sista konsert i Långvind kommer tillbaka nästa år. Den sitter mer säkert i sadeln än Hudikkalaset.

En som gärna kommer tillbaka och uppträder är Östen med resten. Långvind.com fick en kort pratstund med Östen Eriksson, när han kliver av scenen efter mycket spelglädje inför en entusiastisk publik.

– Det har varit toppen. Vi kommer gärna tillbaka, säger han.

Långvind.com har haft flera artiklar om Sommarens sista konsert i Långvind: ”Sommarens sista konsert i Långvind” (7 juli 2019), Magisk afton med TAW och Engmans (11 augusti 2018) och Sommarens sista konsert i Långvind (10 maj 2018).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 26 augusti 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv