Upprustning av
Pimpsbovägen startar

På måndag startar upprustningen av Pimpsbovägen, som är avstängd för trafik både vecka 43 och 44.

Pimpsbovägen går från Långvind till Söderhamn.

Den trafikerade Snäckenvägen – som går mellan avtagsvägen till Långvindsbruk via Långvinds fritidsområde till Bastharsviken på Korsholmen – får inga pengar av statliga Trafikverket. Däremot får Pimpsbovägen pengar till upprustning.

Arbetet med att förbättra Pimbsbovägen pågår tills marken tjälar. Arbetet ska vara klart våren 2019. Under arbetet gäller periodvis begränsad framkomlighet, med avstängd väg under de första två veckorna.

Trafikverket har anslagit pengar till förbättring av Pimpsbovägen (bilden visar vägen den 25 april 2018). Vägen går från Hugstret i Långvindsbruk till E 4:an i Söderhamn strax söder om kommungränsen till Hudiksvall.

På Långvindssidan finns en handgjord träskylt, som anger att vägen går till ”Uppsala”, vilket gör att många kallar den ”Uppsalavägen”. Den kallas även ”Losjövägen” och ”Nyvägen”.

Långvind.com har haft flera artiklar om Pimpsbovägen och Snäckenvägen: Ingen upprustning av Snäckenvägen (30 juli 2018), Snäckenvägen rustas 2016? (23 juli 2014), Fortsatt rustning av Snäckenvägen (24 maj 2014), Snäckenvägen färdig (15 november 2009) och Snäckenvägens upprustning på gång (19 oktober 2009).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 22 oktober 2018