Långvinds herrgård
fortsatt till salu

Långvinds herrgård ingick inte i Holmens köp av Långvinds bruk. Herrgårdens ägare, Elina och Jonathan Mytnik, hoppades kunna sälja herrgården i anslutning till försäljningen av Långvinds bruk.

Men så blev inte fallet. Holmen tyckte att det mer än väl räckte med alla byggnader och ruiner som ingick i markförvärvet. Herrgården är fortsatt till salu.

– Några internationella investerare var intresserade av hela fastigheten, med skog och herrgård, för att använda till jakt och representation. Det hade känts bra om herrgården hade kommit till användning för högklassig matservering och upplevelser, som var vår ursprungsidé för herrgården, säger Elina Mytnik i en intervju med Sveriges Television den 18 oktober 2018.

– Den är fortfarande till salu. Jag vill inte gå in på något pris nu. Det är öppet för förhandling, säger hon i intervjun.

När Långvind.com söker efter ”Långvinds herrgård” på de två stora webbplatserna för fastighetsförsäljningar, Hemnet.se och Blocket.se/bostad, finns dock ingen herrgård till salu. På webbplatsen för Långvinds herrgård, finns inte heller information om att herrgården är till salu.

Långvinds herrgård styckades av från Långvinds bruk 1975, då Hudiksvallskonstnären Reidar Kanth med hustru köpte fastigheten av familjen Tottie. Efter ytterligare ägarbyten, köpte paret Mytnik herrgården på exekutiv auktion den 27 oktober 1998. På detta följde en omfattande upprustning av den mycket slitna herrgården från 1799.

Nu, nästan på dagen 20 år senare, känner Elina och Jonathan Mytnik att det är dags att sälja. Fortsättning följer.

Långvind.com har haft flera artiklar om försäljningen av Långvinds bruk: Stor intresse för Långvinds försäljning (20 september 2018), Holmen köper Långvinds bruk (17 september 2018), Långvinds bruk till försäljning (27 maj 2018) och Generationsskifte i Långvind (20 september 2015).

Jörgen Bengtson