Boka boende på Kungsgården Långvind!

Långvind störst i
Jungfrukustbroschyr

Print Friendly, PDF & Email

Långvind har störst plats i årets upplaga av broschyren ”Jungfrukusten”, sett till folkmängd. Det gamla järnbruket från stormaktstiden med ”nytillkomna” fritidsområdet har en helsida i A4-broschyren för Hälsingekusten och Gästrikekusten.

Långvind är en av destinationerna, som tar stor plats i den 28-sidiga A4-broschyren. Före år 2017 fanns Långvind inte alls med i denna mycket spridda publikation över Jungfrukusten.

I 2020 års upplaga har STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, Långvinds brukmiljöförening, Långvinds fritidsområde, Långvinds kapell och ArcMontana egna annonser. Långvinds byalag står för en annons med alla evenemang 2020.

Under rubriken ”Långvind – järnbruksmiljö vid havet” berättar de fem aktörerna om sin verksamhet. Alla evenemang, totalt trettiotalet aktiviteter, finns listade, från klädning av midsommarstången 18 juni till julotta 26 december.

I dessa coronapandemitider kan det bli naturligtvis bli förändringar i programmen, men Kungsgården Långvind och Långvinds kapell räknar med att genomföra sina aktiviteter.

Största geografiska destinationer, mätt i annonsutrymme i Jungfrukusten 2020, är: Hudiksvalls stad (1,5 sidor), Söderhamns stad (knappt 1,5), Stocka–Strömsbruk (drygt 1), Axmar bruk (1), Mellanfjärden (1 ), Långvind (1), Bergby (knappt 1), Gränsfors bruk (0,75), Bönan–Engesberg–Huseliiharen (0,75), Norrsundet (0,75), Saltharsfjärden (0,5) och Skärså (0,5).

Vi har tagit med alla geografiska destinationer på minst en halv sida. Sedan tillkommer en tematisk destination på en helsida – paddling – några temaannonser och en kommunal helsidesannons från Söderhamn.

En nyhet, som hänger med från förra året, är tips på saker att se och göra på Jungfrukusten: ”Upptäck Hälsingekusten” med nio tips, ”Massor att göra på Jungfrukusten” med tips på tolv tips och ”Upptäck Gästrikekusten” med nio tips. Dessa tips har Kungsgården Långvind producerat. Hänvisningarna är till sidor på langvind.com.

Nyhet i årets ”Jungfrukusten” är att broschyren är en samlad publikation på svenska (tidigare fanns den också på engelska och tyska) med symboler som identifierar vad som finns på respektive ort och en sammanfattning på svenska, engelska och tyska vad ”Jungfrukusten” är.

Broschyren är utgiven av Jungfrukusten ekonomisk förening. Broschyren kom från tryckeriet lagom till Nordens största båt- och sjömässa, Allt för sjön, på Stockholmsmässan, 7–15 mars 2020. Under mässan slog coronan till och stängde Allt för sjön i förtid.

Jungfrukusten har kommit ut med en broschyr sedan 2012. Är 2012 var broschyren på tolv sidor och upplagan blygsam. Nu har ”Jungfrukusten” vuxit till 28 sidor – 2018 och 2019 var den på 32 sidor. Fram till nu har den haft separata upplagor på engelska och tyska (5 000 exemplar vardera). Från och med i år är det enbart på svenska men i gengäld med större upplaga. Förra årets ambition att positionera Jungfrukusten som ”kuststräckan mellan Öregrund och Höga kusten” finns inte längre med.

Långvind.com har tidigare skrivit om broschyren för Jungfrukusten: Långvind stort i Jungfrukustbroschyr (4 april 2019), Långvind tar plats i Jungfrukustbroschyr (25 februari 2018), Långvind tar plats på Jungfrukusten (18 mars 2017) och ”Jungfrukusten 2015” ute (15 maj 2015).

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv