Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bäst i Sverige:
Enångers bygdegård

Print Friendly, PDF & Email

Enångers bygdegård har blivit utnämnd till Sveriges bästa bygdegård!

Bakom utnämningen står Bygdegårdarnas Riksförbund (BRF).

– Bygdegårdarnas Riksförbund har utsett Enångers bygdegårdsförening i Hudiksvalls kommun till Årets bygdegårdsförening i Sverige 2020, förkunnar BRF i ett pressmeddelande.

Enångers bygdegårdsförening är mycket central i Enånger. Den har ett omfattande program, med teater, musik, studiecirklar, film, barn- och ungdomskafé och loppmarknader, som sammanlagt lockade nära 9 000 besökare 2019.

Bygdegården är relativt stor, 680 kvadratmeter, med stor och liten sal, fullt utrustat kök, källarvåning med vävstuga och övervåning med bostadslägenhet som hyrs ut.

BRF motiverar sitt beslut:

”Ett långsiktigt och målmedvetet utvecklingsarbete där insats läggs till insats har gjort Enångers bygdegårdsförening till det omistliga navet som engagerar hela bygden året runt med en 40 dagar lång loppmarknad på sommaren som kronan på verket. Särskilt har föreningen – med framgång – skapat ett hus till där barn och ungas engagemang är del av drivkraften.”

På bilder ser vi styrelsen, med ordförande Ingemar Sandehult till vänster och kassör kassör Marie Sandehult i mitten.

– Vi är så glada att så många hittar tills oss, det gör alla ideella timmar vi lägger ner på verksamheten betydelsefulla. Att få den här utmärkelsen är verkligen hedrande och fantastiskt roligt. Dessutom mottog vi Gävleborgs bygdegårdsdistrikts utmärkelse som årets bygdegård i distriktet, så något måste vi ha gjort rätt, säger Ingemar Sandehult i BRF:s pressmeddelande.

Årets bygdegård är också uppmärksammad av Helahälsingland.se och i dess söndagstidning, I reportaget på två sidor berättar Ingemar Sandehult bland annat att bygdegården hade 670 aktiviteter förra året och att man ser sig som ett nav i ett samarbete i Enånger.

Jörgen Bengtson
Foto: BRF/Gert Settlin


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv