Boka boende på Kungsgården Långvind!

Långvind stort i
Jungfrukustbroschyr

Print Friendly, PDF & Email

Långvind är mycket större än den bofasta befolkningen skvallrar om i årets upplaga av broschyren ”Jungfrukusten”. Långvind har en helsida i A4-broschyren för Hälsingekusten och Gästrikekusten.

Långvind är en av destinationerna, som tar mest plats i den 32-sidiga A4-broschyren. Före 2017 fanns Långvind inte alls med i denna mycket spridda publikation över Jungfrukusten. I 2020 års upplaga har Kungsgården Långvind, Långvinds brukmiljöförening, Långvinds fritidsområde, Långvinds kapell och ArcMontana egna annonser.

Under rubriken ”Långvind – järnbruksmiljö vid havet” berättar de fem aktörerna om sin verksamhet. I en separat del finns alla evenemang samlade, trettiotalet aktiviteter. Denna samling är ett resultat av Långvinds byalag, som föreningar aktörerna i Långvind.

Största geografiska destinationer, mätt i annonsutrymme i Jungfrukusten 2020 (vi har tagit med alla på minst en halv sida), är: Hudiksvalls stad (2 sidor), Norrsundet (2), Söderhamn (drygt 1,5), Mellanfjärden (1,5), Axmar bruk (1), Bönan med omnejd (1), Långvind (1), Skärså (0,75), Rogsta socken (0,5), Strömsbruk (0,5), Trollharen (0,5) och Stocka (knappt 0,5). Av Hälsingekustens stora fiskelägen har Borka bara en kvarts sida.

Till detta kommer en tematisk destination: Paddling (1,25 sidor).

Årets broschyr har flera nyheter
– samlade kartor över kusten för landresenärer respektive sjöresenärer
– tips på saker att se och göra på Jungfrukusten
– positionering av Jungfrukusten som ”kuststräckan mellan Öregrund och Höga kusten”
– presentation av urval av gästhamnar i Gävle, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig
– presentation av pilgrimsleden från Åbo till Trondheim, där Stråsjöleden ingår

Broschyren är utgiven av Jungfrukusten ekonomisk förening. Den kom från tryckeriet lagom till Nordens största båt- och sjömässa, Allt för sjön, på Stockholmsmässan, i mars 2019. Senare i vår kommer den också på engelska och tyska.

Jungfrukusten har kommit ut med en broschyr sedan 2012 och firar i år 20 år som organisation och destination. Är 2012 var broschyren på tolv sidor och upplagan blygsam. Nu har ”Jungfrukusten” vuxit till 32 sidor från 2018. Upplagan har vuxit till 15 000 exemplar på svenska, 5 000 på engelska och 5 000 på tyska.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv