Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Många evenemang
i Långvind 2019

Print Friendly, PDF & Email

Försäljningen av Långvinds bruk till Holmen Skog AB påverkar inte evenemangen i Långvind. Det blir i stort sett lika många evenemang som tidigare år, med de vanliga arrangörerna Kungsgården Långvind, Långvinds kapell, Långvinds herrgård, Långvinds bruksmiljöförening, Långvinds samfällighetsförening och Sara Johansson med Tomtemys.

Långvind.com har en uppdaterat Evenemangskalender under toppfliken Evenemang.

– Det är roligt att vi kan fortsätta samla aktörerna i Långvind. I sommar har vi 33 aktiviteter, med reservation för Skördemarknaden, som vi inte vet om den blir av, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Kungsgården Långvind står ensamt för hälften av evenemanget, 16 för att vara exakt. Det blir, liksom tidigare år, bruksvandringar med Jörgen Bengtson som ciceron, forntidsvandringar med arkeologerna Lena Berg Nilsson och Ola Nilsson, kyrkovisningar med kyrkohistorikern Gunnar Andersson och svampexkursioner med svampkonsulent Monica Svensson.

Det kan även bli pilgrimsvandringar i medeltida pilgrimers spår på Stråsjöleden från Korsholmen till Njutånger; men då måste en grupp på minst sex personer boka en vandring på fyra dagar.

Ytterligare en aktivitet är klassiskt Afternoon tea. Kungsgården Långvind serverar engelskt eftermiddagste med ”extra allt”, som Agneta Bengtson säger, till sällskap som bokar detta.

– Vi har också paket med boende i två nätter, frukost med guldkant, två middagar och bruksvandring i form av helgpaket, cykelpaket, vandringspaket och svamppaket, säger Agneta Bengtson.

Långvinds samfällighetsförening är först ut med sitt årliga midsommarfirande. Det startar med stångklädning och -resning torsdagen den 20 juni och fortsätter med själva midsommarfirandet på midsommarafton.

Långvinds kapellförening börjar traditionsenligt sommaren på söndagen i midsommarveckan (23 juni) med gudstjänst följt av kapellstämma och kyrkkaffe. Sedan blir det Musik i sommarkväll varje lördag till och med avslutningen den 24 augusti.

Långvinds herrgård håller som vanligt öppet på Kulturarvsdagen, som i år är den 8 september.

I december blir det liksom tidigare år Tomtemys lördagen i andra advent (7 december) och julotta i Långvinds kapell annandag jul (26 december).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv