Svamppaket

Följ med på svampexkursion!

Hälsingland är ett svamprikt landskap, men massor av matsvamp i skogarna. Svampen är i ropet och har även fått sin egen dag, Svampens dag, första söndagen i september. Under en svamphelg plockar vi matsvamp, studerar övrig svamp, lär känna igen förväxlingssvamp och lär oss om svampens betydelse för natur och ekologi.

Dra till Hälsingland med svamppaket!

Kungsgården Långvind arrangerar svampexkursioner – svampkurser – där vi plockar matsvamp, studerar övrig svamp, lär känna igen förväxlingssvamp och lär oss om svampens betydelse för natur och ekologi. Svampkurserna är öppna för alla, vare sig man bor i Hudiksvall, Hälsingland, övriga Gävleborg eller längre bort.

Boka svamppaket Boka online här!

Ciceron är svampkonsulent Monica Svensson, som är utbildad svampkonsulent och arrangerar svamputflykter, anordnar utställningar, föreläser om svamparnas ekologi och har webbbutik för svampintresserade.

Hon har studerat svampekologi, svamparnas färgämnen, svamp som livsmedel med mera på Umeå universitet.

Monica Svensson tar den svampintresserade på en fascinerande resa i svampriket och anpassar exkursionen efter gruppens intresse och behov.

Svampexkursionerna är på Långvinds marker eller i dess närhet.

Läs mer om svampexkursionerna här!

Exkursionen tar cirka sex timmar – inklusive lunch och kaffe/te med något gott till, som ingår i priset – kräver stadiga skor och kläder efter väder.

Unna dig en svamphelg på Kungsgården Långvind på Hälsingekusten i en genuin järnbruksmiljö från svensk stormaktstid. Vi erbjuder ett attraktivt svamppaket, se nedan! För den som bara vill följa med på en svampexkursion, går det också bra, se Svampexkursioner under vinjetten Evenemang!

Välja ankomstdag fredag eller lördag, beroende på vilken dag du vill göra svampexkursionen!

Fredag/lördag
Dag: Ankomst och incheckning på hotellrum med dusch och toalett.

Personlig guidning i Långvindsbruk med visning av bland annat Långvinds kapell och vandring genom järnbruksmiljön.

Kväll: Trerättersmiddag med måltidsdryck (mineralvatten, lättöl eller läsk), kaffe/te och kaka. Vi har fullständiga rättigheter, så den som vill dricka starköl, vin, champagne eller annat till middagen, kan göra det. Se vidare vår meny och dryckeslista.

Lördag/söndag
Morgon: Frukost med guldkant.

Dag: Svampexkursion med medskickat lunchpaket och fika.

Avresa under dagen eller tillval av ytterligare natt/dag.

Förhandsbokning är nödvändig. Möjlighet finns också att enbart delta i svampexkursionen, det vill säga utan boende. Förutom skräddarsydda svamphelger under sensommar och höst, har vi två fasta dagar i september.

Pris per person och dygn i dubbelrum, se
Priser Kungsgården Långvind!

Betalning: förskott.

Boka svamppaket Boka online här!
• telefon: 0650-822 33
• e-post: info@langvind.com
• mobil/sms: 070-660 55 60 och 072-160 21 00 

Sidan uppdaterad 25 april 2021