Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kyrkovisningar

Print Friendly, PDF & Email

Följ med en kunnig ciceron på upptäcktsresa i några av Hälsinglands främsta medeltidskyrkor! Vi erbjuder guidning av sex medeltidskyrkor för grupper på minst sex personer: Enångers gamla kyrka, Njutångers kyrkaForsa kyrkaHögs kyrka, Söderala kyrka och Trönö gamla kyrka.

Gunnar Andersson Enangers kyrkaSe kyrkan med nya ögon från utsidan, lär känna historien, träd in i kyrkorummet, följ med på en kvalificerad och fascinerande kyrkovisning, se byggnad, målningar och inventarier på nytt sätt.

Kungsgården Långvind erbjuder kyrkovisningar för grupper, som bokar en visning.

Ciceron är en stor kännare av våra lokala medeltidskyrkor, historikern Gunnar Andersson. Han har dokumenterat flera av kyrkorna. På bilden är han klädd i medeltida skrud, när han visar Enångers gamla kyrka för en grupp på pilgrimsvandring på Stråsjöleden, arrangerad av Kungsgården Långvind.

Guidningen börjar på kyrktrappan med kyrkans plats i historien och den fysiska miljön. Sedan fortsätter guidningen inne i kyrkan med historia, byggnadsteknik, målningar, inventarier och annat som är speciellt för respektive medeltidskyrka.

Kungsgården Långvind arrangerar inte längre kyrkovisningar på fasta dagar och tider, utan enbart för grupper som hör av sig.

För mer information, läs om
 Enångers gamla kyrka
Forsa kyrka
 Högs kyrka
 Njutångers kyrka
 Söderala kyrka
 Trönö gamla kyrka

Guidningen tar cirka 1,5–2 timmar.

Pris per person: 150 kronor.

Betalning: förskott till bankgiro 674-7711, bankkonto 7767-1222720 eller swish 123-538 42 43 (Infopress AB)

Förhandsbokning är nödvändig.

Boka kyrkovisningar:
• mobil/sms: 070-660 55 60
• e-post: info/snabel-a/langvind.com
• telefon: 0650-822 33

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 6 september 2021


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv