Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kyrkovisningar

Print Friendly, PDF & Email

Följ med en kunnig ciceron på upptäcktsresa i fyra av Hälsinglands främsta medeltidskyrkor, Enångers gamla kyrka, Njutångers kyrka, Forsa kyrka och Söderala kyrka, som alla finns i Långvinds omnejd. Vi erbjuder även guidning av Trönö gamla kyrka för grupper om minst sex personer.

Gunnar Andersson Enangers kyrkaSe kyrkan med nya ögon från utsidan, lär känna historien, träd in i kyrkorummet, följ med på en kvalificerad och fascinerande kyrkovisning, se byggnad, målningar och inventarier på nytt sätt.

Kungsgården Långvind erbjuder kyrkovisningar för grupper som bokar en visning och för enskilda som kommer till våra kyrkovisningar.

Ciceron är en stor kännare av medeltidskyrkorna i Enånger, Forsa, Njutånger, Söderala och Trönö, historikern Gunnar AnderssonHan har dokumenterat flera av kyrkorna. På bilden är han klädd i medeltida skrud, är han visar Enångers gamla kyrka för pilgrimsvandrare.

År 2017 är kyrkovisningsdagarna:
 torsdag 29 juni klockan 14–15.30: Enångers gamla kyrka
 torsdag 6 juli klockan 14–15.30: Njutångers kyrka
 torsdag 13 juli klockan 14–15.30: Enångers gamla kyrka
 torsdag 20 juli klockan 14–15.30: Njutångers kyrka
 torsdag 27 juli klockan 14–15.30: Forsa kyrka
onsdag 2 augusti klockan 14–15.30: Söderala kyrka

Guidningen börjar på kyrktrappan med kyrkans plats i historien och den fysiska miljön. Sedan fortsätter guidningen inne i kyrkan med historia, byggnadsteknik, målningar, inventarier och annat som är speciellt för respektive medeltidskyrka.

Guidningen tar cirka 1,5 timmar.

Pris per person: 80 kronor.

Betalning: kontant.

Ingen förhandsbokning är nödvändig!

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 23 januari 2017


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv