Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kyrkovisningar

Print Friendly, PDF & Email

Följ med en kunnig ciceron på upptäcktsresa i fem av Hälsinglands främsta medeltidskyrkor, Enångers gamla kyrka, Njutångers kyrka, Forsa kyrka, Söderala kyrka och Högs kyrka som alla finns i Långvinds omnejd. Vi erbjuder även guidning av Trönö gamla kyrka för grupper om minst sex personer.

Gunnar Andersson Enangers kyrkaSe kyrkan med nya ögon från utsidan, lär känna historien, träd in i kyrkorummet, följ med på en kvalificerad och fascinerande kyrkovisning, se byggnad, målningar och inventarier på nytt sätt.

Kungsgården Långvind erbjuder kyrkovisningar för grupper som bokar en visning och för enskilda som kommer till våra kyrkovisningar.

Ciceron är en stor kännare av medeltidskyrkorna i Enånger, Forsa, Njutånger, Söderala och Trönö, historikern Gunnar AnderssonHan har dokumenterat flera av kyrkorna. På bilden är han klädd i medeltida skrud, är han visar Enångers gamla kyrka för pilgrimsvandrare.

År 2018 är kyrkovisningsdagarna:
 onsdagen 4 juli klockan 14–15.30: Enångers gamla kyrka
 onsdagen 11 juli klockan 14–15.30: Njutångers kyrka
• onsdagen 18 juli klockan 14–15.30: Forsa kyrka
onsdag 25 juli klockan 14–15.30: Söderala kyrka
 onsdag 1 augusti klockan 14–15.30: Högs kyrka 

Guidningen börjar på kyrktrappan med kyrkans plats i historien och den fysiska miljön. Sedan fortsätter guidningen inne i kyrkan med historia, byggnadsteknik, målningar, inventarier och annat som är speciellt för respektive medeltidskyrka.

Guidningen tar cirka 1,5 timmar.

Pris per person: 80 kronor.

Betalning: kontant eller swish 123-538 42 43 (Infopress AB)

Ingen förhandsbokning är nödvändig!

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 18 juli 2018


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv