Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kyrkovisningar

Print Friendly, PDF & Email

Följ med en kunnig ciceron på upptäcktsresa i två av Hälsinglands främsta medeltidskyrkor, Enångers gamla kyrka och Njutångers kyrka.

Vi erbjuder även guidning av dessa kyrkor och ytterligare fyra medeltidskyrkor för grupper på minst sex personer: Forsa kyrkaHögs kyrka, Söderala kyrka och Trönö gamla kyrka.

Gunnar Andersson Enangers kyrkaSe kyrkan med nya ögon från utsidan, lär känna historien, träd in i kyrkorummet, följ med på en kvalificerad och fascinerande kyrkovisning, se byggnad, målningar och inventarier på nytt sätt.

Kungsgården Långvind erbjuder kyrkovisningar för enskilda som kommer till våra kyrkovisningar och för grupper som bokar en visning.

Ciceron är en stor kännare av våra lokala medeltidskyrkor, historikern Gunnar Andersson. Han har dokumenterat flera av kyrkorna. På bilden är han klädd i medeltida skrud, när han visar Enångers gamla kyrka för en grupp på pilgrimsvandring på Stråsjöleden, arrangerad av Kungsgården Långvind.

Guidningen börjar på kyrktrappan med kyrkans plats i historien och den fysiska miljön. Sedan fortsätter guidningen inne i kyrkan med historia, byggnadsteknik, målningar, inventarier och annat som är speciellt för respektive medeltidskyrka.

År 2021 är kyrkovisningsdagarna inte klara än, men det blir i minst fyra visningar:
 Enångers gamla kyrka
• Njutångers kyrka
 Enångers gamla kyrka
 Njutångers kyrka

För mer information, läs om
 Enångers gamla kyrka
Forsa kyrka
 Högs kyrka
 Njutångers kyrka
 Söderala kyrka
 Trönö gamla kyrka

Guidningen tar cirka 1,5–2 timmar.

Pris per person: 100 kronor.

Betalning: kontant eller swish 123-538 42 43 (Infopress AB).

Ingen förhandsbokning är nödvändig till våra annonserade kyrkovisningar.
För övriga gäller förhandsbokning – kontakta Kungsgården Långvind!

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 9 september 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv