Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Musik vid Dellen – i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Som vanligt gör Musik vid Dellen ett musikaliskt nedslag i Långvind. Den 7 juli blir det ”Jazzkväll på Långvinds bruk” med tre skönt svängande jazzakter från klockan 19. En nyhet för i år är jazzbussar till och från Långvindsbruk från Hudiksvall och Söderhamn.

Kvällen inleds med ”Dou M/E” från Gävle, länsvinnare i Musik Direkt. Enligt prismotiveringen spelar duon ”mogen dynamisk och lekfull musik som kittlar fantasin och skapar bilder”. Duon består av Elias Frigård, sopransaxofon, och Marcus Nilsson, gitarr.

Akt två står Hanna Elmquist för, med ackompanjemang av Björn Jansson, saxofon och klarinett, Daniel Tilling, piano, Lars Ekman, bas, och Daniel Fredriksson, trummor. Hanna Elmquist är jazzvokalist, med Nalendebut och tre egna skivor i bagaget. Programmet presenterar henne med orden: ”Med sin självklara frasering och sitt rättframma uttryck bjuder denna dalkulla på standards och egna kompositioner uppbackade av en kompsektion av världsklass och en skönt smekande saxofon.”

Kvällens avslutning blir Grammisvinnaren ”Oddjobb”, svängig jazz, funk eller rock – välj själv – med fem hyllade jazzmusiker som har många skivor bakom sig: Goran Kajfes, trumpet, Per ”Ruskträsk” Johansson, saxofon, Daniel Karlsson, piano, Peter Forss, bas, och Janne Robertsson, trummor.

Arrangörer är Hudiksvalls kommun och Musik Gävleborg i samarbete med Hudiksvalls jazzklubb.

Musik vid Dellen bjuder på ett omfattande musikprogram under en vecka i juli. Läs mer på www.musikviddellen.se!

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv