Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Gästhamn får toalett

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsbruks gästhamn får lagom till båtsäsongen en toalett. Ett nytt, falurött torrdass kommer snart på plats norr om ångbåtsbryggan i slutet av ”bruksgatan”.

Långvindsbruk fick sin STF-märkta gästhamn i maj 2009. Gästhamnen består av en 16,5 meter lång pontonbrygga, som ligger snett ut från land, öster om gamla ångbåtsbryggan och röda hamnmagasinet. Nu får den en toalett bara några tiotal meter bort på norra sidan av vändplanen.

Sedan gammalt har Långvindsbruk en campingplats och småbåtshamn med fasta bryggplatser, där brukets gamla malmkaj tidigare låg, söder om ångbåtsbryggan och den nya gästhamnen. För både båt-, bil-, cykel- och vandringsbesökare finns en servicebyggnad med toalett, dusch, bastu, kök och tvättstuga. För den som vill stanna över natten, finns inkvartering på Kungsgården Långvind, Långvinds herrgård och i flera byggnader i bruksmiljön.

Jörgen BengtsonNyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv