Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Nya bilder från Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Det finns allt mer av både gamla och nya bilder från Långvind på nätet, senast en rad bilder från översvämningen 1985 och den sentida renoveringen av gamla byggnader. Projektet Sockenbilder arbetar vidare med att digitalisera de många bilder som finns från Enånger i allmänhet och Långvind i synnerhet.

Bakgrunden till den stora bildskatten från Enångers socken är att det fanns ovanligt många yrkesverksamma fotografer här, som lämnat stora samlingar av glasplåtar och negativ till eftervärlden.

Sockenbilder samlar in och systematiserar gamla bilder från Hudiksvalls och Nordanstigs alla socknar. Drivande kraft bakom verksamheten i Enånger är Hans Ekbrink.

Sockenbilder har separata avdelningar (webbplatser) för Bölan (Lindefallet), Enånger och Långvind. På respektive avdelning kan man bland annat söka på de senast 100 inlagda bilderna.

Bland nytillskotten från Långvind finns flera bilder från översvämningen 1985 – då dammarna i Långvinds ström brast – och renoveringen av de gamla byggnaderna som började 1998.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv