Coronan ställer in
skördemarknaden

Det blir ingen skördemarknad i Långvindsbruk i år. Coronan sätter stopp för den populära marknaden, som i är skulle ha firat sex år och gått av stapeln den 9 september klockan 11–15.

– Ambitionen är att komma tillbaka nästa år, säger Mats Persson, Långvinds bruksmiljöförening, som arrangerar marknaden.

Skördemarknaden i Långvind hade premiär 2015 och blev snabbt populär, både bland säljare och köpare.

Bilden visar skördemarknaden 2019.

En annan populär aktivitet samma dag, 9 september 2020, är Kungsgården Långvinds svampexkursion med svampkonsulent Monica Svensson. Den blir av som planerat.

– Vi har aldrig haft så många anmälda som i år. Att hålla social distans i skogen är naturligtvis mycket lättare och deltagarna är också mycket färre än på skördemarknaden, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind, som är arrangör.

Skördemarknader har under de senaste åren vuxit i popularitet på Hälsingekusten och i landskapet som helhet. Långvind.com har en sammanställning av skördemarknader, som är en relativt ny typ av marknader i Hälsingland. Vanliga marknader/knallemarknader och framför allt loppmarknader är desto fler. Sedan coronapandemin slog till har de flesta marknader blivit inställda.

Långvind.com har haft flera artiklar om Långvinds skördemarknad: Skördemarknad för sjätte året (7 februari 2020), Lyckad skördemarknad men få skördeprodukter (22 september 2019), Långvind laddar för skördemarknad (28 september 2018), Populärt med skördemarknad (23 september 2017), Skördemarknad med äppelpajtävling (17 september 2016) och Skördar ny marknad i Långvind (8 september 2015).

text och foto:
Jörgen Bengtson