Skördar ny marknad i Långvind

Skördemarknad i Långvindsbruk!

Det blir verklighet lördagen den 12 september. Om utfallet blir bra, lär fortsättning följa 2016. Skördemarknaden blir något av Långvindsdagen i repris, men med försäljare enbart av livsmedel och visst hantverk.

Liksom på Långvindsdagen kommer knallare att sälja sina produkter och Café Bränneriet att hålla öppet. Det blir också möjligt att åka hästskjuts, skjuta med luftgevär, kasta prick mot burkar, leka i lekvagn, äta popcorn, sockervadd och varmkorv.

SkordemarknadMen den stora skillnaden mot Långvindsdagen är att knallarna bara kommer att sälja lokalproducerade livsmedel som kött, fisk, bröd, ostkaka, grönsaker och frukt. Det kommer också att finns försäljare av hantverksprodukter på plats.

Bruksmuseet kommer att ha en visning av belöningssilver till smeder vid Långvinds och Boda bruk.

– Det blir cirka 20 olika försäljare, berättar Mats Persson, förvaltare på Långvinds bruk, för Långvind.com.

Han bekräftar att intresset är stort och att samarbetet med Lantbrukarnas riksförbund (LRF) är viktigt. Från början var tanken att ersätta Långvindsdagen med Skördemarknaden. Men när Bränneriet sent om sider fick en arrendator, blev det både-och.

Skördemarknaden börjar klockan 11 och slutar vid 16-tiden.

Arrangörer är Långvinds bruksmiljöförening och LRF.

Jörgen Bengtson