Skördemarknad
med äppelpajtävling

Förra årets succé i Långvind, skördemarknaden, får ett smakligt tillägg i år: äppelpajstävling.

langvindsmarknadOm en vecka, lördagen den 24 september, är det skördemarknad med försäljning i Långvindsbruk. Klockan 11–16 dukar lokala producenter upp sina råvaror och livsmedel. Det blir dessutom hästskjuts och försäljning av korv, kaffe och bröd. Bruksmuseet håller öppet och den gamla kultändaren gör tjänst.

Årets stora nyhet blir tävlingen Långvinds bästa äppelpaj. Initiativtagare till denna är alltid lika aktiva Sara Johansson, som ligger bakom den årliga megasuccéen Tomtemys (tidigare Tomtesmyg) på lördagen i andra advent.

– Pajen kommer att drabbas av fyra till fem hemliga domare, vanligt dödligt folk, som kommer att sätta betyg avseende smak och utseende, säger hon till Långvind.com.

Den som vill delta, måste anmäla sig i förväg till Sara Johansson på mobil (070-372 89 39) eller mejl (miss.sara@hotmail.se).

– Anmälan till mig och inlämning på skördemarknadsdagen, säger Sara Johansson.

Förutom skördemarknad håller Café Bränneriet öppet klockan 11–21, vilket innebär kvällsöppet jämfört med förra året. Det blir också sista gången med Tess Lindberg (tidigare Fredriksson) som restauratör. Hon har två somrar i rad drivit Café Bränneriet. Dessutom var hon 2007–2008 Café Bränneriets restauratör med sin dåvarande man.

Under dagen håller även Långvinds herrgård öppet med kafé och guidad visning av herrgården klockan 13 och 15.

Arrangör av Skördemarknaden är Långvinds bruksmiljöförening och LRF Enånger-Njutånger.

Jörgen Bengtson