Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ny krögare till Ångersjön

Print Friendly, PDF & Email

Ett tag såg det ut som om ingen av Enångers tre restauranger skulle få krögare i år. Nu har sista pusselbiten fallit på plats. Ångersjöns restaurang har fått ny krögare. Sedan en tid är det klart med nya restauratörer i Borka, Fernlund tar över Borka brygga (29 januari 2015), och Långvind, Ny krögare till Bränneriet (7 april 2015).

I början av året såg det ut som om Enånger skulle bli utan sommarrestauranger, Många söker krogarrendatorer (19 januari 2015). Nu ser alla tre ut att öppna till sommaren, samtliga i ny regim.

Socknens enda sommarkafé, Haga trädgårdscafé, öppnar dock inte i år. ”Jag har stängt för gott”, säger Monica Löfgren till Långvind.com.

– Till Kristi himmelsfärd beräknar vi att slå upp portarna till restaurangen, säger nya krögaren i Ångersjön, som inte vill avslöja sitt namn, på webbplatsen www.angersjon.se.

Ångersjön mat & vildmarkscamping öppnar alltså i mitten av maj efter mer än ett halvårs stängning och kraftigt ras i förtroende för restaurangen bland E 4-resenärer. De har svängt in på en av Sveriges bästa rastplatser och funnit en tom och nedsläckt restaurang.

Ångersjöns byalag, som äger restaurang och camping vid Ångersjön, har länge sökt en restauratör sedan byalaget bryskt sade upp avtalet med den gamla arrendatorn, familjen Orest, Ångersjöns wärdshus stängt (29 oktober 2014). Byalaget trodde att det snabbt skulle hitta en ny arrendator, som skulle vara både billigare och bättre än familjen Orest.

Ångersjön har en fristående facebooksida, som är frikopplad från byalagets facebooksida för Ångersjön. Den fristående sidan har varit livligt frekventerad under den tid byalagets facebooksida för Ångersjön varit död.

Den 4 februari 2015 dök en ny facebooksida upp, Ångersjöns mat och vildmarkscamping, som sannolikt den nya arrendatorn står bakom. Under 2,5 månader har uppdateringarna bara givit besked om att restaurangen öppnar i mitten av maj, att meny kommer att innehålla ”en hamburgare på riktig högrevsfärs” och att det blir glassförsäljning i sommar. Även här är den nya krögaren totalt anonym.

Långvind.com återkommer när vi vet mer om Ångersjöns restaurang, camping och arrendator.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv