Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ny krögare till Bränneriet

Print Friendly, PDF & Email

Café och restaurang Bränneriet i Långvind, Enånger, får ny krögare, Tess Fredriksson, och mexikansk profil på maten.

Tess FredrikssonTess Fredriksson (bilden) har tidigare varit restauratör på Bränneriet, 2007–2008. Hon är uppvuxen i Njutånger. Nu kommer hon tillbaka, med sin mexikanska man Gerardo, och en helt ny meny för Bränneriet: mexikansk.

Betyder det att det blir texmex på Bränneriet i sommar?

– Absolut inte! Mexikansk mat är inte samma som texmex. Vi kommer att servera autentisk mexikansk mat utifrån de råvaror vi hittar här. Det blir buffé torsdagar och à la carte övriga dagar, säger Tess Fredriksson till Långvind.com.

– Men vi har också Långvindstallriken, lägger hon till.

Långvindstallriken är, vad Långvind.com erfar, ett krav som gäller för alla restauratörer. Långvindstallriken består av olika sillinläggningar, strömming, potatis och tillbehör.

På webbplatsen för Bränneriet, Maiz kök, får man rätterna serverade på både svenska och engelska. Menyn omfattar tre förrätter, nio huvudrätter inklusive tre quesadillas (vetetortilla med fyllning) och fyra efterrätter, när Långvind.com går igenom webbplatsen.

Bränneriet öppnar preliminärt fredagen den 12 juni och håller öppet till mitten av augusti. Det blir öppet alla dagar i veckan utom måndagar. Öppettiderna blir generösa.

– Vi öppnar före lunch och håller öppet en bit in på kvällen, berättar hon och gör därmed tydligt att Bränneriet håller öppet även för den som vill äta middag på kvällen.

På musikkvällar kommer Bränneriet att hålla öppet längre.

Den som tror att det bara blir tequila som alkoholhaltig dryck, behöver inte oroa sig.

– Om vi får som vi vill blir det fullständiga rättigheter, från tequila och whisky till vin och öl, säger Tess Fredriksson.

Hur blir det med musikuppträdanden på Bränneriet?

– Varje torsdag blir det musik. På musikafton har vi à la carte fram till musikuppträdandet, sedan blir det buffé och därefter musik.

Varför gör du det här?

– Bränneriet är en rolig plats, med mycket charm. Jag gör det inte för pengarnas skull, säger Tess Fredriksson.

Blir det en fortsättning kommande säsonger?

– Ja, det kan tänkas. Vi har inte skakat hand på det. Vi får se hur det går i sommar och vad vi har för framtiden.

Vilken bakgrund har du i restaurangvärlden?

– Jag är utbildad sommelier på Restaurangakademien och har drivit Café Bränneriet två somrar. Min man har drivit lunchrestaurang i Mexiko.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 8 april 2015

 

 

 

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv