Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ställplats för husbil

Print Friendly, PDF & Email

STF Kungsgården Långvind erbjuder året runt fyra ställplats för husbilar. I priset för en ställplats ingår frukost med guldkant på Kungsgården Långvind för två personer. Vi kallar det ”ställplatser de luxe”.

Vi har fyra ställplatser. Priset för en ställplats inkluderar:
el från stolpe
vatten från kran med slangvinda
trådlöst bredband via optofiber
wc på Kungsgården (30 meter)
dusch på Kungsgården (30 meter)
frukost med guldkant för två
restaurang, Kafé Kungsgården Långvind med fullständiga rättigheter, som är öppen endast för Kungsgården Långvinds husbils-, vandrarhems- och hotellgäster.

Närmast i bild nedan ligger Österhuset, som har färskvatten från utomhuskran med slangvinda och trådlöst bredband med hög överföringskapacitet från utomhusantenn riktad mot ställplatserna.

Elanslutningen ligger mot landsvägen.

I bakgrunden ligger Kungsgården, med wc, dusch och Kafé Kungsgården Långvind, som serverar frukost med guldkant och kvällstid har restaurang med fullständiga rättigheter. Om husbilen har fler än två personer, serverar vi ytterligare frukost till rabatterat pris.

Våra priser finns här.

Boka ställplats för husbilar direkt online!

Det går även bra att boka via
e-post: info@langvind.com
telefon: 0650-822 33
mobil/sms: 070-660 55 60 och 072-160 21 00

För den som inte vill eller kan betala online, går det också bra att betala direkt på Kungsgården Långvind, både med kort, kontanter och Swish.

Öppet: Året om, förutom jul-nyårs-trettonhelgen och enstaka veckor. Kungsgården Långvind är dock inte alltid bemannad, så ring eller e-posta först.

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, som vi formellt heter, ingår i Svenska Turistföreningens (STF:s) stora nät av cirka 300 hotell, vandrarhem, fjällstationer och stugor över hela Sverige.

I dagligt tal heter vi STF Hudiksvall Kungsgården Långvind eller bara Kungsgården Långvind.

Bild nummer tre visar Kungsgården i förgrunden, med parkering och Österhuset i bakgrunden. De fyra ställplatserna ligger i bortre delen av parkeringen.

Kungsgården Långvind ligger halvvägs mellan Söderhamn och Hudiksvall, på bekvämt avstånd från E 4:an. Ta avfart 210 vid Ångersjöns rastplats och kör nio minuter på asfaltsväg ut mot havet. Kungsgården Långvind är första hus på södra sidan av ”bruksgatan”.

Det finns också två grusvägar, som ansluter till den allmänna vägen från Ångersjön till Långvindsbruk. Den nordliga vägen går från medeltidskyrkan i Enånger (avfart 211 från E 4:an). Den sydliga vägen går från trafikplats Losjö, 15 kilometer norr om Söderhamn (avfart 209).

Hundra meter från Kungsgården Långvind börjar Norrlands längsta lindallé med välbevarad stengärdsgård och gammal milsten (bilden).

Sjuhundra meter mot havet ligger det gamla järnbrukets centrala delar med herrgård, kapell, bruksmuseum, ladugård, Café Bränneriet med Kolhuset (för fester och konferenser sommartid), masugnsruin och gamla byggnader från järnbrukstiden.

Efter ytterligare 600 meter bort kommer man till havet, med gammal ångbåtsbrygga och ny gästhamn.

Här är länkar till sidor på saker att se och göra i Långvind:
Långvinds kapell, öppet sommartid för besökare
Långvinds herrgård, öppen för bokade visningar
Långvinds bruks museum, öppet mot bokning
Café Bränneriet, öppet sommartid
Långvinds byggnader, en vandring i ett järnbruk från 1687
Långvinds natur- och kulturstig, en vandring runt bruket och Långvinds ström
Vandringsstigar i Långvind och dess närhet
Evenemang i Långvind
Loppmarknad under sommaren, skördemarknad i september, Tomtemys andra lördagen i advent
Bad, fina havs- och insjöbad i Långvinds fritidsområde
Dagligvaror, sommarbutik i fritidsområdet, året om i Enånger
Långvind med omnejd
På nära håll med bil

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 24 juli 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv