Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Afternoon tea

Print Friendly, PDF & Email

Njut av klassiskt, brittiskt Afternoon Tea (eftermiddagste) på Kungsgården Långvind – när du själv vill. Om ni är minst sex personer, dukar vi upp en härlig buffé på helger året om – med ”extra allt”.afternoon-tea-aug-2016

Vi serverar klassiskt engelskt eftermiddagste under kulna höstdagar, som alternativ till julbord, som annorlunda vinteraktivitet, som ett sätt att möta våren med eller som en särskild sommarupplevelse.

Afternoon Tea i Hälsingland året om
afternoon-tea-scones-okt-2016
Kungsgården Långvind dukar upp en lyxig temåltid mellan lunch och middag i den tradition som tagit världen med storm, under helger året om.

Du avnjuter Afternoon Tea i Salen, alltid med böcker om te, tänkvärda tecitat och en introduktion från värden om tevärlden. I Salen tänder vi levande ljus och en sprakande brasa som värmer och ger atmosfär, när det börja mörkna utanför.

Afternoon Tea är inte bara lekamlig spis, utan också andlig. Därför har vi samlat kunskap om te – från torra tefakta och tehistoria i Sverige till tecitat och testatistik – på tiotalet sidor under toppfliken Evenemang. Här har Afternoon tea en egen avdelning.

Afternoon Tea med extra allt
Kungsgården Långvind dukar upp varma, hembakade scones med mängder av tillbehör som frukt- och bärmarmelader, lemon curd, smör och cheddarost samt naturligtvis te av allehanda slag. Vidare serverar vi rågbrödsmörgåsar med räkor och ägg, lantpaté/leverpastej och gurka samt rökt lax.

Efter denna matiga del av temåltiden kommer muffins med hallon, skotskt shortbread, chokladbollar, kakor och andra godsaker.

Som avslutning serverar vi ett glas äkta engelsk cider, champagne eller annat mousserande vin.

Vi serverar – kort sagt – en lyxig temåltid mellan lunch och middag.

Kungsgården Långvind serverar Afternoon tea i form av buffé med tillägg på klassiska etagärer. Välj mellan:
• Afternoon Tea De Luxe
• Afternoon Tea Exclusive
• Afternoon Tea Standard 

afternoon-tea-februariLäs mer om vad de olika alternativen innehåller här!

Boka Afternoon Tea
För att avnjuta Afternoon Tea på beställning behöver ni vara sex personer och boka i förväg. Vi serverar Afternoon tea lördagar och söndagar året runt.

Det går också bra att börja eller avsluta Afternoon Tea med en bruksvandring i Långvind på en till drygt två timmar, med Jörgen Bengtson som kunnig och engagerad ciceron.

Läs gärna på TripAdvisor vad andra tycker om Afternoon Tea och middagar på Kafé Kungsgården Långvind.

Vi säljer också vårt favoritte Earl Grey special från Tea Centre of Stockholm, läckra pepparkakor från Lindhs hembageri och utsökt honung  från Saltviks bigård. Läs mer om te och tetillbehör till salu!

Läs mer om Afternoon Tea och tehistoria i våra separata artiklar på Afternoon tea under fliken Evenemang!

Boka Afternoon Tea via
e-post: info@langvind.com
mobil/sms: 070-660 55 60
telefon: 0650-822 33

Sidan uppdaterad 22 juni 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv