Ställplats för husbil till
Kungsgården Långvind

Samma år som campingen i Långvind stängde, öppnar Kungsgården Långvind ställplatser för husbilar. ”Ställplats de luxe”, kallar det lilla hotellet och vandrarhemmet på Hälsingekusten sina ställplatser, som alltså innebär en utvidgning av boendemöjligheter.

– Vi erbjuder bara tre eller fyra ställplatser, beroende på parkeringssituationen, men vi har laddat dem med ”extra allt”. Förutom det självklara, el och vatten, har vi trådlöst bredband via optofiber samt dusch och toalett på vandrarhemmet. Men framför allt har vi inkluderat vår berömda ”frukost med guldkant” med ställplatserna. Två frukost ingår i avgiften. Är det fler än två personer i husbilen, får dessa rabatt på vår frukost, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Gästerna får också tillgång till Kungsgården Långvinds restaurang, som annars bara är öppen för boende på hotellet och vandrarhemmet. Kafé Kungsgården Långvind, som restaurangen heter, har fullständiga rättigheter.

På bilden ser vi en av de första husbilsgästerna. Ställplatserna ligger på parkeringen norr om Österhuset, som har färskvatten från utomhuskran med slangvinda och trådlöst bredband från utomhusantenn.

Ställplatserna är del av ett samarbete mellan olika aktörer i Hudiksvalls kommun inom ramen för Husbilhudik.se. Till en början finns ställplatser på sex ställen i kommunen.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 21 juli 2020