Boka boende på Kungsgården Långvind!

Vinterkafé i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet, Långvindsbruk, håller öppet som vinterkafé 3–6 mars och 10–13 mars. Öppettider är klockan 11–15.

Café Bränneriet har till och från hållit öppet under sportlovets två stora lovveckor nio och tio.

– På med skidorna och åk en tur på våra fina spår. Fika sedan. Det serveras varm korv, smörgåsar och fikabröd i Bränneriet, berättar Mats Persson.

DSC_0284Café Bränneriet (på bilden i sommarskrud) har hållit öppet som vinterkafé under flera tidigare sportlov. Vanligen har Långvinds bruksmiljöförening stått för kaférörelsen, ibland har det varit Långvindsgruppen som Hudiksvalls kommun har i Långvindsbruk och någon gång har Café Bränneriets sommararrendator stått för ruljansen.

Som mest brukar det komma 40–45 personer per dag till kaféet. Liksom tidigare år blir det låga priser, sprakande brasa och vänligt bemötande.

När kaféet är öppet, brukar det också vara möjligt att nyttja bastu och dusch i servicebyggnaden, perfekt för skidåkaren som vill ta turen i spåret mellan Saltpannan i Långvinds fritidsområde och Långvindsbruk.

Långvind.com har haft flera artiklar om tidigare sportlovskafé på Bränneriet: Sommarkafé på vintern (22 februari 2013), Lovöppet på Bränneriet (31 januari 2013), Vinterkafé i Långvindsbruk (29 februari 2012), Sportlovsöppet i Långvind (23 februari 2011), Vinterkafé i Långvind (20 februari 2010) och Succé för vinterkafé i Långvind (6 mars 2009).

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv