Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Populärt sportlovskafé

Print Friendly, PDF & Email

Vinterkaféet i Långvindsbruk är populärt. När Långvind.com besöker Café Bränneriet är sex gäster på plats. Bakom disken står två personer, som är aktiva i Långvinds bruksmiljöförening, Ulla Bergström och Hans Grönlund (bilden).

Kaféet håller öppet under två förlängda sportlovshelger, 3–6 mars och 10–13 mars. Långvinds bruksmiljöförening står för verksamheten.

Hur har det varit att driva Café Bränneriet i fyra dagar?

– Roligt, kul att vi kan göra det. Vi jobbar ideellt för Bruksmiljöföreningen, säger Hans Grönlund, som även kommer att jobba nästa vecka bakom disken och i köket.

– Bra, jätteroligt, även om det var lite tråkigt till en början i dag, då det inte kom folk och vi hade konkurrens av Vasaloppet, säger Ulla Bergström.

Kommer ni tillbaka nästa år?

– Det hoppas jag att jag får. Alla gäster är så nöjda, säger Ulla Bergström

Cafe Branneriet Ulla Bergstrom och Hans GronlundLångvind.com kan intyga att både tre av gästerna, som hade passat på att skida i området, och Långvind.com var nöjda med förplägnaden. För egen del åt Långvind.com:s utsände en utmärkt ägg- och ansjovissmörgås och perfekt tempererad varmkorv, med te och hemlagade chokladbollar till framför en sprakande brasa.

Frivilliga från Långvinds bruksmiljöförening håller igång ruljansen i Café Bränneriet. I närbelägna servicebyggnaden går det att dusch, för den som åkt skidor i området. Bastun är däremot inte igång, för den var det noll intresse de första dagarna när bastun var uppvärmd.

Långvind.com har haft flera artiklar om sportlovskafé i Bränneriet: Vinterkafé i Långvind (1 mars 2016), Sommarkafé på vintern (22 februari 2013), Lovöppet på Bränneriet (31 januari 2013), Vinterkafé i Långvindsbruk (29 februari 2012), Sportlovsöppet i Långvind (23 februari 2011), Vinterkafé i Långvind (20 februari 2010) och Succé för vinterkafé i Långvind (6 mars 2009).

text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv