Lucia blir av i Enånger

Luciafirandet blir av i Enånger. Det såg länge hotat ut på grund av för få anmälningar.

– Enångers luciakommitté har ett glatt besked. I år har vi fem tjejer som kommer att lysa upp i vintermörkret. Kröning i kyrkan fredagen den 13 december. Vi är så glada!, säger Monica Pettersson på facebooksidan för Enånger.

Det är sedan flera år problem att hitta luciakandidater i många församlingar på Hälsingekusten. Långvind.com skrev om det nyligen, Brist på luciakandidater (19 oktober 2013) och för ett år sedan, Dåligt luciaintresse (8 november 2012)

I Enånger såg det dystert ut även 2012. När anmälningstiden började gå ut, fanns bara två kandidater. Räddningen blev att Enånger/Iggesunds damlag i fotboll kandiderade som lucior.

I Njutånger blev det lucia 2012, men året före blev luciafirandet inställt på grund av för få kandidater.

Jörgen Bengtson