Långvind.com nu 1 600 sidor

I dag publicerar webbplatsen Långvind.com sin 1 600:e sida. Webbplatsen är en virtuell turistbyrå för Hälsingekusten med 263 fasta sidor om Hälsingekusten i allmänhet och Långvind i synnerhet samt naturligtvis sidor om Kungsgården Långvind. Till detta kommer 1 337 nyheter, som ökar med en nyhet per dag året om.

– Det är en fantastisk utveckling sedan starten 2009. Vi kunde inte drömma om att det skulle bli så många sidor och att webbplatsen skulle växa från en sajt för Långvind med omnejd till en som täcker hela Hälsingekusten, säger Agneta Bengtson, tekniskt ansvarig för webbplatsen, till Långvind.com, som av tekniska skäl har de enskilda sidorna under domännamnet langvind.com.

Webbplatsens fasta sidor fortsätter att växa. De ger besökare information om öar, platser och bygder längs Hälsingekusten, från Axmar i söder till Medelpadsgränsen i norr, och mängder av tips på saker att se och göra. Allt är samlat under toppvinjetten Turist. Till detta kommer bildspel, kartor och annan information.

I juli 2013 fick Långvind.com en ny grafisk form, som också inkluderar Facebook, Twitter och möjlighet att boka och betala rum direkt på nätet.

En nyhet från och med i dag är att Tripadvisor finns på startsidan, med betyg och omdömen om Kungsgården Långvind från boende och besökare. Med en enda knapptryckning kan den som vill skriva ett omdöme göra det. Sedan i somras finns också omdömen från olika källor samlade under vinjetten Gäster om Kungsgården Långvind.

Långvind.com startade i blygsam skala i januari 2009 – med en nyhet. Lagom till Långvindsdagarna 2009 fick Långvind.com den 24 juli 2009 en struktur och omfattning som börjar påminna om dagens; men vid denna tidpunkt var det totala antalet sidor bara cirka 200.

Jörgen Bengtson